Degerstedt: Ingenting att tveka på

5 januari 2018 18:09

Hemsidan har tagit ett snack med lagets senaste förstärkning, forwardslöftet Arvid Degerstedt, som är tillbaka i moderklubben.


Under slutet av förra året stod det klart att du skulle byta spel i Örebros J20-lag mot spel i Vita Hästen, din moderklubb. Hur gick tankarna innan det beslutet togs?
- När jag fick möjligheten och vara i en så bra träningsmiljö så var valet enkelt . Sen är det extra roligt att det är min moderklubb där man har många goda minnen från förr och att spela på hemmaplan i Norrköping är något jag alltid tänkt på att försöka göra. Så när möjligheten dök upp var det ingenting att tveka på.

I debuten blev det ganska ont om speltid men sedan har du fått allt mer förtroende, hur skulle du summera din första tid i klubben?
- Jag tycker att det har varit än väldigt rolig tid och hockeymässigt har det fungerat bra då jag känner att jag växer in i spelet mer och mer.

Tittar man på statistiken från Örebro så verkar du vara en offensiv spelare, hur skulle du själv beskriva dig själv både på och utanför isen?
- Jag ser mig själv som en tvåvägsspelare men med mina stora styrkor i anfallszonen. Utanför isen är jag en ganska glad och positiv person.

Hur tycker du att du blivit välkomnad till laget av de andra spelarna och klubbens supportrar?
- Jag har kommit in bra i laget, och tycker att känslan på matcherna och stödet från supportrarna är bättre än jag kunde hoppas på.

Tycker du klivet från junior till seniorhockey varit stort att ta, är det några stora skillnader?
- Man känner att det är ett steg upp, det är mer strukturerat och spelarna är starkare och tuffare de har även bättre kontroll på passningar vilket driver upp tempot.

Imorgon väntar ett möte mot Troja-Ljungby, hur går tankarna inför den matchen?
- Jag har inte så bra koll på Troja men det är en väldigt jämn tabell så alla matcher är väldigt viktiga, och jag tycker att vi haft en bra känsla i laget den senaste tiden så det ser bra ut.

FAKTA: Arvid Degerstedt
Ålder: 18 år
Position: Forward
Moderklubb: Vita Hästen
Statistik säsongen 2017/18: 27 matcher, 18 poäng (7+11), 12 utvisningsminuter (SuperElit, Örebro J20)
5 matcher, 0 poäng (0+0), 2 utvisningsminuter (Hockeyallsvenskan, Vita Hästen)
Meriter: 3 U16-landskamper, spel i TV-Pucken (2013,2014)