Information om vaccinationsbevis i HockeyAllsvenskan

29 november 2021 15:45

Från den 1 december har regeringen och Folkhälsomyndigheten ställt krav på vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 100 deltagare. Det innebär att det krävs vaccinationsbevis för att se matcher på plats i HockeyAllsvenskan.


Från den 1 december krävs vaccinationsbevis för att se matcher i arenorna i HockeyAllsvenskan.

Information:

– Krav på vaccinationsbevis har tillkommit efter beslut av regeringen och Folkhälsomyndigheten och gäller vid alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 100 deltagare.

– Vaccinationsbevis för att se matcher i HockeyAllsvenskan är ett måste för alla personer som är 18 år eller äldre. Undantaget är personer som av medicinska skäl inte har kunnat ta vaccinet och som med läkarintyg och ID-handling kan styrka detta.

– All publik måste kunna uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis som visar att man tagit två doser och att det har gått minst fjorton dagar sedan dos nummer två. Detta vaccinationsbevis måste styrkas med giltig ID-handling som överensstämmer med beviset.

– Personer under 18 år måste vara beredda att visa upp giltig ID-handling för att styrka sin ålder.

– Det går bra att visa digitalt bevis via sin telefon ELLER att ta med ett pappersbevis. Det krävs giltig ID-handling där namn överrensstämmer med vaccinationsbeviset.

Här skaffar du vaccinationsbevis:

– Ett giltigt vaccinationsbevis kan du hämta digitalt på https://covidbevis.se/.

– Skicka in en blankett för att få ett fysiskt covidbevis via posten. Blanketten hittar du på: www.ehalsomyndigheten.se.

Kom i god tid!

Kom i god tid till arenorna eftersom proceduren med kontroll av vaccinationsbevis kan skapa köer och fördröjningar.