Strömberg: är heltänd på uppgiften

7 januari 2018 12:41

Hemsidan har haft en pratstund med Leif Strömberg som är ny sportsligt ansvarig i Vita Hästen.


För några dagar sedan blev det officiellt att du är ny sportsligt ansvarig i klubben, hur kommer det sig att du tackade ja när du fick det erbjudandet?
- Anledningen var flera. Hur styrelsen presenterade uppdraget för mig, hur man jobbar. Spännande klubb, stad, historia och fans. Gjorde mig heltänd på uppgiften.
Tidigare under karriären har du varit tränare i ett antal olika toppklubbar men du kommer senast från en tid utomlands, hur skulle du summera din tid i Norge?
- Stämmer har tränat ett antal klubbar på toppnivå . Tiden där gjorde vi vårt bästa utifrån förutsättningarna som fanns där. Jag trivdes inte.
Hur skulle du beskriva rollen som sportsligt ansvarig, vad innefattar den titeln?
- Att se över och jobba med den sportsliga helheten i klubben. Allt från rekrytering i klubben och till klubben, scouting av motståndare av spelare internt och internt, jobba med videosystem runt matcherna, match scouting, analyser runt matcher med coacherna och likaså före efter och under ispassen. Kontakt med agenter, kommunikation med J-coacher, daglig kommunikation med klubbledning och så vidare. Ett brett och förbaskat kul jobb.
Har du någon höjdpunkt från din karriär som tränare, något ögonblick du minns med extra stor glädje?
- Oj det finns många höjdpunkter, allt ifrån avancemang till SHL till SM-Final. Men ta BIK till Kvalserien var stort. Första gången i modern tid, eller hålla ett lag kvar som nykomling. Fast jag gillar nutid och framtid bäst.
Hur har dina första dagar i klubben sett ut och vilket välkomnande har du fått?
- Det är mycket grejer att jobba med och som sagt otroligt inspirerade! Känner mig välkommen i en bra hockeymiljö.
Tidigare har du varit expertkommentator och varit i Himmelstalundshallen av den anledningen, hur pass bra koll skulle du säga att du har på föreningen?
- Stämmer jag har varit i Himmelstalund några gånger som TV-xpert. Jo jag har följt Vita Hästens utveckling hela tiden, det ligger i en hockeynörd/människas intresse, avslutar Strömberg.
FAKTA: Leif Strömberg
Ålder: 56 år
Klubbar som spelare: Hammarby (Juniorlag), Djurgården (Juniorlag), Tingsryd (Juniorlag), Tyringe, Olofström, Tingsryd, Nybro, Lidingo, Nyköping, IK Göta, Mälarhöjden/Västertorp
Klubbar som tränare: IK Göta, Tyresö, MB Hockey, Bofors, Färjestad, Södertälje, Leksand, Malmö, Sundsvall, Stjernen.
Meriter: SM-silver (2004/05), Avancemang till Elitserien (2006/07), Avancemang till division 1 (1998/99)