"Kul att det lossnat rejält på slutet"

28 januari 2017 14:29

Hemsidan har tagit ett snack med gårdagens tvåmålsskytt, Tobias Liljendahl.


Om vi inleder med det mest aktuella, det blev vinst med 5-1 hemma mot Pantern igår, hur skulle du sammanfatta matchen?
- Jag tycker att vi gör en helt okej match och tar tre väldigt sköna poäng. Extra kul och viktigt att vi får islossning framåt och lyckas göra fem mål.
Du stod för två mål och verkar ha fått igång målformen rejält den senaste tiden, är det bara tillfälligheter eller har du gjort någon ändring i ditt spel?
- Tycker att det har känts bra en längre tid för egen del och det är kul att det lossnat rejält på slutet. Det har väl helt enkelt studsat min väg på slutet och jag hoppas det håller i sig ett tag till!
Du har flyttats runt en hel del under säsongens gång, hur lång tid brukar det ta innan du känner dig "hemma" i en kedja?
- Klart att det är lite nytt när man får nya kedjekamrater men såhär långt in på säsongen så känner man alla i laget såpass väl så det är enklare nu än tidigare under säsongerna.
Om jag inte är helt ute och cyklar så har du aldrig missat någon grundseriematch i Hästentröjan, har du haft någon längre skadeperiod tidigare under karriären eller har du lyckats undvika det?
- Nej det stämmer faktiskt, helt sjukt egentligen att man lyckas hålla sig hel och fräsch tre säsonger i sträck (peppar peppar). Jodå har haft lite strul med ledband i knän och brutna fingrar tidigare men har lyckligtvis klarat mig rätt så väl genom karriären.
Mer eller mindre varje match är extra viktig med tanke på läget i tabellen, känns det på isen att det börjar hetta till nu?
- Jag tycker faktiskt det känns hett hela tiden på isen. Numera är alla matcher och poäng livsviktiga så det är full fart hela säsongerna, men det är klart att det blir en extra krydda när vi börjar närma oss slutet av säsongen och playoffer.
Du är mitt inne i din tredje säsong i Vita Hästen, har du något speciellt minne som är extra roligt att blicka tillbaka på?
- Självklart får man väl svara matcherna mot Modo under min första säsong i Hästen. Det var en upplevelse man kommer bära med sig hela livet, med fullsatt Himpa och tufft motstånd. Blir inte mycket roligare än så!
Nu är säsongen inne i ett skede med täta matcher men vad passar du på att göra på en matchfri dag?
- När man väl är ledig så försöker man koppla bort hockeyn och tänka på lite annat. Kan vara skönt att bara ta det lite lugnt. Umgås med flickvän, familj och vänner är såklart saker man föredrar.
Har du hunnit hitta ett eget smultronställe i Norrköping?
- Vet inte om det är ett eget smultronställe men under vår och sommar är det väldigt skönt att åka båt ute i St Anna skärgård. Lite fiske med Hassel och Kalin sitter aldrig fel.
Finns det någon eller några spelare i laget som du umgås extra med utanför isen?
- Givetvis umgås vi i laget även utanför isen, jag brukar väl hänga lite extra med fiskeligan Hassel och Kalin. Sen kan det vara trevligt att fika lite med fikaproffset Erik Olsson.
Nu väntar ett bortamöte mot AIK, känns det speciellt att möta laget med tanke på att du har ett förflutet hos deras största rival (Djurgården)?
- I och med att man spelat i DIF under juniortiden så är de klart att man tycker det är speciellt med matcher mot AIK. Brukar vara roliga och tuffa matcher att spela.
Avslutningsvis, vad tycker du talar för att laget ska vara med bland de åtta främsta när vi summerar grundserien?
- Jag tycker att vi har en högstanivå som räcker alla dagar i veckan för vidare spel efter grundserien så höjer vi lägstanivån och fortsätter med det vi gör bra, så kan det bli en rolig vår för oss i Vita Hästen.