Nyhetsbrev December

23 december 2020 12:00

Hoppas ni alla under omständigheterna mår väl. Jul och nyår närmar sig med förhoppningsvis lite ledigt och julfirande på något sätt.


I skrivande stund är spelare och ledare på några dagars julledigt. Sportsligt har vi haft en tyngre period under den senaste månaden där vi inte fått ihop det och där vi helt enkelt inte varit tillräckligt bra i för många delar av vårt spel samt allt för ojämna. Vissa justeringar har gjorts i spelartruppen för att ändra på detta samtidigt som laget i form av tränare och spelare dagligen arbetar hårt för att rätta till det som behöver rättas till. Vi har stärkt upp mv-sidan med Christian Engstrand med meriter från både SHL och Hockeyallsvenskan. En rutinerad målvakt som kommer ge oss stabilitet och trygghet i vårt målvakts- och försvarsspel. På forwardssidan så ansluter Mark McNeill den 25/12. Mark är en forward från Kanada med bra storlek men också spelskicklig som vi hoppas och tror ska kunna ge oss mer offensiv kraft framöver. Förhoppningen är att Mark ska kunna vara spelklar till den 27/12. För att hålla den ekonomiska balansen har en del spelare också lämnat oss, vilket är tråkigt men ibland nödvändigt. Det gäller nu att vi hittar jämnheten i vårt spel och börjar att prestera regelbundet på den nivå som vi stundtals visat (Timråmatchen är ett mycket bra exempel). Kan vi göra det är det min fulla övertygelse att vi kan börja vinna fler matcher och ta kliv uppåt i tabellen.

Vi precis som övriga samhället fortsätter att hantera Covid-situationen på det bästa sätt vi kan. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte är påfrestande och utmanande, men läget är vad det är och vi behöver givetvis ta vårt ansvar för att påverka smittsituationen på bästa sätt vi kan. Parallellt med detta behöver vi också givetvis ta ansvar för vår verksamhets överlevnad. Det är ett utmanande år och vi är inställda på att vi mest troligt kommer leva med nuvarande publikrestriktioner säsongen ut. Vi försöker därför hitta nya sätt att tillgodose våra samarbetspartners och supportrar så gott det går. Det blir inte i närheten av vad vi skulle vilja och kunna under normala omständigheter, men vi hoppas på er förståelse och stöd för detta. Vi fortsätter också att hålla Restaurang Himpa öppen i samband med match enligt det regelverk som gäller för Restaurangverksamhet. Vi återkommer med närmare information om vad det innebär för respektive match.

Ekonomiskt är det så klart mycket tufft för oss med de intäktsbortfall som publikrestriktionerna innebär. Delar av detta kompenseras av statliga bidrag från RF som vi är mycket tacksamma och ödmjuka för. Bidragen täcker dock inte hela vårt intäktsbortfall (vilket vi inte förväntat oss) så vi behöver fortsatt arbeta med kostnadssänkningar och försöka hitta nya intäktsmöjligheter som kan kompensera. Likviditets- och resultatmässigt har vi klarat oss bra under omständigheterna fram till jul, men vi har en oerhört stor utmaning under våren att lyckas bibehålla ett ok ekonomiskt resultat och kommer att få arbeta hårt med att få vår likviditet att gå ihop. Vi behöver med andra ord fortsatt vara kreativa i att finna nya intäkter samt genomföra kostnadssänkningar som är möjliga.

På marknadssidan upplever vi ett bra gensvar i vårt erbjudande. Vi ligger bättre till försäljningsmässigt än föregående säsong samt har fortfarande intressant bearbetning som pågår. En positiv sak med pandemin är att vi hela tiden utmanas och utvecklas i att tänka nytt och finna nya möjligheter. När samhället förhoppningsvis så småningom återgår till det normala tror jag att vi kommer att ha stor nytta av detta och kan addera fler bra saker till vår verksamhet.

Ungdomsverksamheten pågår, men bara i träningsform utomhus med tanke på att samtliga innehallar är stängda för allt utom elitidrotten. Vi försöker hitta stimulerande och utmanande sätt att ha roligt och utvecklas som hockeyspelare och människa utan att spela match mot andra lag och kunna erbjuda någon form av träning. Det är en utmaning, men våra ledare (både anställda och ideella) gör här ett jättejobb. Stor eloge till er! Det känns väldigt bra att vi kan ta socialt ansvar och bidra till samhällsnyttan för våra barn och ungdomar i dessa tider.

Ett stort tack för ert stöd under denna första halva av säsongen. Vi hoppas givetvis att ni fortsatt är med oss på vår resa framåt och att vi gemensamt kan komma ut starkare ur säsongen. Ni tillsammans med våra samarbetspartners och hela Norrköping är så viktiga för vår fortsatta framgång.

Vi önskar er en riktigt god jul och gott nytt år!

Mvh

Dan Björkman Klubbchef