Förlust mot Pantern

17 januari 2018 21:21

Viktiga poäng stod på spel i säsongens tredje möte mot IK Pantern.


Vita Hästen inledde matchen på ett lovande sätt, man visade vilja och energi vilket skulle ge resultat. Efter knappt fjorton minuters spel tog man ledningen genom Wilhelm Westlund men glädjen skulle bli kortvarig. Tretton sekunder efter målet kvitterade hemmalagets Martin Janohls och några minuter senare tog man även ledningen när Sebastian Selin stod för ett fint mål. IK Pantern var även nära att utöka ledningen men domaren kunde konstatera att pucken inte var över linjen och Selins mål blev periodens sista.

Första perioden var jämn och det skulle fortsätta på ett liknande sätt efter pausvilan. Efter ungefär sex minuters spel ökade spänningen i och med Alexander Petterssons kvittering till 2-2 men precis som vid lagets första mål stod Pantern för ett snabbt gensvar, 14 sekunder efter målet tog man åter ledningen och den gången var Sebastian Strandberg sist på pucken. Målet gjorde att hemmalaget kunde ta med sig en uddamålsledning in i kvällens tredje period.

I tredje perioden var siktet inställt på att få till en kvittering men istället blev det Pantern som stod för målet, Anders Grönlund satte sitt femte mål för säsongen vilket betydde 4-2 vilket även blev slutresultatet. Nu gäller det att ta nya tag och sikta in sig på fredagens match då AIK kommer på besök till Himmelstalundshallen.

MATCHFAKTA IK Pantern - Vita Hästen: (2-1,1-1,1-0)
0-1, Wilhelm Westlund (Haag, Kåsastul)
1-1, Martin Janohls (Grölund)
2-1, Sebastian Selin (Söderberg, Setkov)
2-2, Alexander Pettersson (Haag, E.Eriksson)
3-2, Sebastian Strandberg (Jadeland, Söderberg)
4-2, Anders Grönlund (Strandberg, Jadeland)
Skott: 27-31
Utvisningsminuter: 4-4
Publik: 422 (Malmö isstadion)