Förlust mot Troja-Ljungby

6 januari 2018 17:32

Viktiga poäng stod på spel i årets första bortamatch.


Hemmalaget fick något av en drömstart på matchen, efter knappt tre minuters spel fick man chansen att spela eftermiddagens första powerplay och där dröjde det bara 17 sekunder innan Tor Immo kunde ge laget ledningen med sitt 12:e mål för säsongen. Vita Hästen fick spendera en hel del tid i egen zon under inledningen av matchen, vid tre tillfällen fick man testa sitt spel i boxplay och när man väl fick lägen till avslut så höll Trojamålvakten Robin Johansson tätt.

Även i andra perioden skulle det bli en hel del utvisningar men den här gången tilldömdes även hemmalaget några minuter vilket gav Vita Hästen chansen att spela sitt första powerplay för dagen. Väl där saknades tyvärr den rätta skärpan och det var istället Troja som satte periodens enda mål när Jonathan Johnson höll sig på rätt plats vid rätt tidpunkt. Målet var forwardens elfte för säsongen och hans lag kunde gå till pausvila med en 2-0 ledning.

I den tredje perioden var siktet inställt på att få till en reducering och skapa nerv i matchen men hemmalaget försvarade sig på ett bra sätt och lyckades dessutom skapa en del offensiva chanser. Med ungefär sju minuter kvar att spela tändes dock hoppet, Kevin Elgestål stod för reduceringen men glädjen blev kortvarig - bara halvminuten senare utökade Troja ledningen till 3-1 genom Jesper Thörnberg.

3-1 blev även slutresultatet och Vita Hästen får åka hem till Norrköping utan poäng. För hemmalaget blir det tre viktiga poäng som gör att det nu bara skiljer en poäng mellan lagen.

MATCHFAKTA
Troja/Ljungby - Vita Hästen: 3-1 (1-0,1-0,1-1)
1-0, Tor Immo (Johansson, Rundqvist)
2-0, Jonathan Johnson (Meyer, Benker)
2-1, Kevin Elgestål
3-1, Jesper Thörnberg (Åkesson, Rajala)
Skott: 36-24
Utvisningsminuter: 10-16
Publik: 1886 (Ljungby Arena)

Nästa match spelas på tisdag då Modo kommer på besök till Himmelstalundshallen.