Niklas Czarnecki analyserar matchen mot Björklöven

12 november 2019 11:20


Matchen mot Björklöven slutade 5-3 och Niklas Czarnecki analyserar matchen såhär:

–Matchen igår mot Björklöven är egentligen ganska lättanalyserad. Vi är väl så bra som Björklöven när vi spelar 5 mot 5 och vi lyckas göra tre mål i den spelformen som är bra gjort mot Björklöven som är ett bra lag.

Många gånger har vi merpuckinnehav men det avgörande blir när vi får spela i numerärt överläge och inte får in puckarna i mål. Där måste vi få in puckarna och vara effektiva för att vinna matcher. Vi spelar ett ganska aggressivt spel och får till ett powerplay där vi spelar 5 mot 3 men lyckas inte göra mål. Björklöven utnyttjar däremot sina powerplay och gör bland annat tre mål i det 5 minuter långa powerplay de får i samband med matchstraffet. Björklöven är förvisso duktiga i powerplay men vi hanterar inte boxplay tillräckligt bra för att stå emot. Vi måste förbättra detta men samtidigt analysera våra utvisningar som vi drar på oss som inte är acceptabla. Vi pratar mycket om det och ska se till att rätta till det.

Mot slutet av matchen spelar vi bra. Vi får till ett 6 mot 4 spel i samband med att vi tar ut målvakten och Björklöven får en utvisning. Tyvärr lyckas vi inte få till något mål och vi förlorar matchen som till stor del avgörs på grund av utvisningar och hur vi hanterar dessa, åt båda håll.

Vi förbereder oss till morgondagens match mot Mora nu på bussen. Vi har individuella samtal med spelarna och tittar på video tillsammans med dem. Vi fokuserar speciellt på boxplay och vad som händer i samband med de mål som vi släppte in igår för att komma starkare rustade till kommande matcher.

Till morgondagens match måste disciplinen höjas och vi måste sluta ta onödiga utvisningar.


Vita Hästen möter Mora borta imorgon onsdag. Följ matchen på Cmore