Vita Hästen gör en rejäl utbildningssatsning

26 juni 2018 17:51

**Vita Hästen gör en rejäl utbildningssatsning till nästa säsong -** **Anställer Per Bäcklin.**
Per kommer in i Vita Hästen med stor erfarenhet.Med meriter som J20 SM guld säsongen 09/10 och 2 silver med J18 säsongerna 14/15 och 15/16.
Per började sin tränarkarriär i Långshyttan i mitten av 90 talet, sedan har det rullat på fram till 2016 då avslutades arbetet på eget initiativ i Leksands IF.
- Min ”riktiga” tränarkarriär började 2006 när jag fick chansen att komma till Leksands IF och arbeta med ishockey på heltid, där har jag varit tränare på Hockeygymnasium, J18 elit och J20 superelit och även hockeyklass under några vintrar.2010-2016 var jag ansvarig för juniorverksamheten och tillhörande hockeygymnasium. Jag har själv spelat ishockey på lite lägre nivå div1 till div 3, (har faktiskt spelat mot bl a Rauge, Firsov 89/90) Jag ser verkligen fram emot arbetet i Vita Hästen med nya härliga utmaningar, vår ambition är att utveckla ungdom och juniorishockeyn i Norrköping så att vi i slutändan producerar egna spelare till vårt representationslag, detta är ingen ”one man show” här behövs all hjälp från alla!! Från bror/syster till farmor/mormor och inte minst alla duktiga ideella ungdomsledare, säger Per Bäcklin.
– Med den här satsningen vill vi säkerställa och höja kvaliteten ytterligare så att alla ungdomar i Vita Hästen får en likvärdig utbildning och förhoppningsvis avlastar vi en del för dagens ledare, säger Yvonne Anglesjö Klubbchef/Ordförande.
- Per är en riktig föreningsmänniska, med stor kunskap och engagemang som Vita Hästen kommer få stor nytta av i nutid och framtid, säger Leif Strömberg Sportchef/Huvudtränare Vita Hästens A-lag
Per tillträder i augusti och avtalet löper på 3år.