Inför Vita Hästen - Västervik

6 februari 2018 12:24

Ikväll är det dags för säsongens fjärde E22-derby mot Västervik.


Efter att ha besegrat Oskarshamn med 1-3 på bortaplan är det dags för Vita Hästen att spela hemma i Himmelstalundshallen igen, den här gången står en van motståndare på andra sidan mittlinjen. Västervik stod för motståndet redan under försäsongen och i seriespelet har man inför kvällen stött på varandra tre gånger, i lagens senaste möte vann Vita Hästen med 2-5 i Plivit-trade hallen.

Vita Hästen och Västervik har inte bara mötts många gånger, det är även två lag där många av spelarna känner varandra sedan tidigare. Hemmalagets Alexander Pettersson var med när Västervik tog steget upp till Hockeyallsvenskan våren 2016. Forwarden anslöt till Vita Hästen i Augusti och beskrevs då som "väldigt rak och orädd i sitt spel" men har även visat prov på ett fint målskytte - inför kvällens match har Pettersson gjort tio mål vilket är näst flest av alla spelare i laget.

– Jag försöker förbättra det mesta spela mitt spel och den här säsongen har de fungerat bra. Målskytte är något de flesta tränar extra på efter träningar, säger forwarden som gör sin första hela säsong i Hockeyallsvenskan.

Kvällens motståndare kommer till matchen med en strafförlust hemma mot Modo i bagaget, något som bidragit till att vi hittar laget under kvalstrecket. Västervik har dock samma poäng som tolvan Troja/Ljungby och man besegrade just Troja med 2-3 på bortaplan förra onsdagen.

– Formen känns som att den är på uppåtgående efter 4 poäng på två senaste matcherna. Det känns som att vi är på gång, säger backen Joakim Englund som gör sin 8:e säsong i Västervik men som tidigare spelat två säsonger i Vita Hästen.

Hos gästerna toppas poängligan av Christopher Fish som gjort 24 poäng och han är även i delad skytteligaledning (11 mål) med Patrik Blomberg. Flest assist har kommit från Andreas Frisks klubba medan Alexander Viklund spenderat mest tid i utvisningsbåset och Jonas Fransson fått störst förtroende i målet. I Vita Hästen är det fortsatt Marcus Eriksson (36) som toppar poängligan, med sina 32 assist är han även främst i Hockeyallsvenskan när det kommer till den kategorin.

Avslutningsvis vill vi påminna om att Benka Nyberg gör en tillfällig comeback i speakerbåset, så passa på att spetsa öronen och njut av att höra ett av Himmelstalundshallens populäraste inslag de senaste åren.

Pucken släpps 19:00, varmt välkomna!