Östgötsk SHL-spelare signar med Vita Hästen

21 april 2016 11:08

Motalasonen Anton Blomberg och Vita Hästen har skrivit på ett avtal för kommande säsongen. Blomberg kommer senast från SHL-spel.


20-årige right-forwarden Anton Blomberg har sina främsta styrkor i skottet och skridskoåkningen. Blomberg kommer från en säsong där han på 45 SHL-matcher gjorde tre mål och tre assist.

– Anton har ett skott och en skridskoåkning som kommer komma till stor nytta i vår offensiv. Just en right-forward med starkt skott är något vi har saknat i främst power play och i den spelformen kommer Anton utgöra ett starkt offensivt hot. Jag är övertygad om att hans aggressiva spelstil kommer vara oerhört värdefull för oss och dessutom göra honom populär i Himmelstalundshallen, menar Sportchef Niklas Czarnecki.

Avtalet gäller säsongen 2016/17. Blomberg har 54 SHL-matcher på sin meritlista och har representerat Sverige i junior- och pojklandslagssammanhang vid 21 tillfällen.

– Med den här påskriften fortsätter vi bygga det nya Vita Hästen-laget med aggressivare karaktär som vi tror är både vägvinnande och något som Norrköpingspubliken vill se. Riktig Vita Hästen-hockey alltså, avslutar Czarnecki.