"Känner mig otroligt inspirerad"

30 mars 2018 10:59

Efter en säsong med spel i både Lindlöven och AIK står det klart att Marcus Fornells karriär fortsätter i Norrköping och Vita Hästen. Vi har tagit ett snack med lagets första förstärkning för att se hur tankarna går inför den kommande säsongen.


I onsdags stod det klart att du kommer spela i Vita Hästen kommande säsong, hur känns det nu med lite distans?
- Det känns otroligt bra! Känner mig otroligt inspirerad och ska bli jättekul att få dra på mig hästentröjan i Augusti.
Kan du berätta lite vad det är som gjort att du väljer att fortsätta karriären just här?
- Jag kände att jag ville hamna i en klubb som tror på mig och där jag kan känna att jag kan bidra med något. Känns som att hästen har någonting stort på gång och har alltid haft ett gott öga för klubben.
Hur pass bra koll har du på Vita Hästen sedan tidigare?
- Jag har många kompisar som spelat i hästen genom åren som bara pratat gott om klubben, har även sagt att fansen är bra och efter det varma välkomnandet kan jag bara hålla med. Vet att dom gillar att spela hockey med mycket fart. Det har alltid varit roliga matcher mot hästen. Så ska bli jättekul att spela med dem.
Det finns säkert en del supportrar som inte har sett dig spela så mycket, hur skulle du beskriva din spelstil?
- Som spelare så känner jag att mina styrkor ligger i spelet med puck och min fart. Och att hitta ytor att kunna få puck. Största styrkan jag har är att jag älskar isen och min passion för sporten. Som person älskar jag att sitta och skratta över en kopp i omklädningsrummet. Är en glad kille som ofta ser det positiva i saker.
Du kommer senast från en säsong där det blev spel i Lindlöven och AIK, hur skulle du summera vintern för egen del?
- Jag har haft en bra vinter, började lite trögt poängmässigt för egen del men kom igång efter ett tag. Jag fick ett stort förtroende av tränare Jussi Salo. Sen fick jag chansen i AIK efter jul vilket var jättekul för jag vet hur svårt det är att ta steget från div 1 till as. Tråkigt att vi inte gick längre med nått av lagen för jag tyckte vi hade verktyg för det.
Stora delar av karriären har spenderats i Hockeyettan men du har även en del allsvensk rutin, hur stor skillnad skulle du säga att det är på serierna?
- Kvalitén höjs på allting. Man spelar med och mot bättre spelare så man måste passa och skjuta hårdare och åka snabbare. Och det gör att du blir bättre och utvecklas som spelare.
Har du något speciellt mål uppsatt med den kommande säsongen?
- Personligen så har jag inte hunnit gå igenom det än för det är så kort in på förra "sässen" tog slut, men målet för nästa säsong är att gå så långt som möjligt med laget och vinna så mycket matcher som det går.
Avslutningsvis, finns det något du vill säga till lagets supportrar?
- Tack så mycket för det varma välkomnandet. Vi ses i himpan!
FAKTA: Marcus Fornell
Ålder: 23 år
Längd/Vikt: 177cm/82kg
Position: forward
Moderklubb: Huddinge IK
Statistik 2017/18: 31 matcher, 25 poäng (4+21) (Lindlöven, Hockeyettan)
20 matcher, 3 poäng (2+1) (AIK, Hockeyallsvenskan)
Meriter: 16 juniorlandskamper, TV-Puck Guld, J20-SM Guld, 7 SHL-matcher.