Slutspelsinfo

24 februari 2020 14:36

Vita Hästen är klara för slutspel och så här går det till.


I och med att Vita Hästen blev klara för slutspel i lördags vill vi klargöra för hur slutspelet kommer gå till.

Hockeykvalet 2020 är uppdelat i en Hockeyallsvensk final, slutspelsserie (aktuell för Vita Hästen), playoff samt direktkval till SHL. Vita Hästen har alltså i och med vinsten mot Karlskrona i fredags lett till att vi redan nu är garanterade en plats i slutspelsserien. I slutspelsserien möts de lagen som kommer på plats 3-8 i Hockeyallsvenskan i en enkelserie, dvs. alla lag möter varandra en gång. De lag som slutar på plats 3, 4 och 5 i Hockeyallsvenskan spelar tre av de fem matcherna på hemmaplan, medan lagen placerade på plats 6, 7 och 8 spelar två hemmamatcher och tre bortamatcher.

I slutspelsserien har lagen med sig bonuspoäng baserat på placering i grundserien, 3:an har 3 poäng, 4:an har 2 poäng och 5:an 1 poäng. Lagen som placerat sig på plats 6, 7 och 8 tar inte med sig några poäng in i slutspelsserien.

Vinnaren av slutspelsserien går vidare till playoff där man möter förlorande lag från den Hockeyallsvenska finalen, för övriga lag i slutspelsserien tar säsongen slut. Playoff spelas i bäst av tre matcher och vinnande lag i playoff går vidare till direktkval till SHL och möter det lag som kom nästsist i SHL. Det är alltså vägen via slutspelsserie, playoff och direktkval som Vita Hästen måste gå för att utmana om en plats i SHL till säsongen 20/21.

Spelschemat till slutspelsserien fastställs när den sista grundseriematchen är spelad och den slutgiltiga tabellen kan avläsas. Det vi redan nu vet är att matcherna i slutspelsserien spelas från den 11 mars till 19 mars.

Vill du se en översikt över hela kvalet till SHL kan du gå in här.


På onsdag spelas nästa hemmamatch i Himmelstalundshallen när Vita Hästen tar emot MODO. Se till att säkra dina biljetter till matchen här