Angående Alexander Anderbergs matchstraff

17 november 2016 15:02

Vita Hästens Alexander Anderberg fick i matchen mot Björklöven matchstraff för unsportsmanlike conduct och det har senare framkommit att det beror på att Anderberg har fällt en högst olämplig kommentar till en Björklöven-spelare.


Vita Hästens värdegrund bygger på ledorden Öppenhet, Kamp och Ansvar. Öppenhet innebär bland annat att vi respekterar allas lika värde. Alexander Anderbergs kommentar till en Björklöven-spelare är inte förenligt med Vita Hästens värdegrund och klubben fördömer kommentaren.

– För oss i Vita Hästen är våra ledord det viktigaste vi har och vi jobbar hårt för att leva efter dem varje dag, i allt vi gör. Vi beklagar det inträffade och försäkrar att vi gör allt vi kan för att det inte ska hända igen i samband med en Vita Hästen-match, -träning, eller –evenemang, någonsin igen. Spelaren kommer att få ytterligare utbildning i och information kring Öppenhet, Kamp, Ansvar och hur vi förväntas uppträda i alla lägen. Alexander är givetvis ångerfull, ber om ursäkt och inser att han begått ett fel, kommenterar Vita Hästens VD Fredrik Jensen.

Alexander Anderberg kommer att på grund av nämnda händelse att tills vidare stängas av från spel av Vita Hästen och det väntar även en avstängning från förbundet.