"Jag kan och vill bättre"

8 april 2018 13:10

Hemsidan har haft en pratstund med Viktor Kokman för att se hur han summerar sin första säsong i Vita Hästens A-lag.


Nu är det några veckor sedan grundserien, och säsongen, tog slut. Hur skulle du blicka tillbaka på din första säsong i Vita Hästens A-lag?
- Lagmässigt var det för mycket upp&ner, vi var lite för ojämna för att nå topp åtta. Jag tycker vi gav det en ärlig chans när "Leffe" tog över, tyvärr så räckte det inte hela vägen.
Du spelade femton matcher och hade en räddningsprocent på drygt 89, känner du dig nöjd med hur säsongen varit för egen del?
- Nöjd skulle jag inte säga att jag är men sett till hur säsongen blev för egen del så var det okej, men jag kan och vill spela bättre.
Till nästa säsong står det redan klart att du får en ny målvakt att konkurrera med, hur tycker du det var att "tävla" mot Pontus Sjögren?
- Pontus är en bra målvakt och har tio års erfarenhet av elithockey så det har varit utvecklande att få träna och tävla med honom. Han är väldigt professionell, det tar jag med mig.
Tidigare har du bara spelat juniorhockey i Hästentröjan, hur kändes det att få representera moderklubben även på A-lagsnivå?
- Det brinner lite extra och man känner ett ansvar för att det ska gå bra, helt klart.
Du har spelat allsvensk hockey även innan säsongen, känns det som du utvecklats på något speciellt sätt sedan tiden i Troja-Ljungby?
- Jag har nog utvecklat det mesta sedan tiden i Troja, framförallt samlat på mig erfarenhet som gjort att jag är mer mogen som målvakt och människa idag.
Just nu tävlar två av dina gamla lag i kvalet till Hockeyallsvenskan, hur tror du det kommer gå för dem?
- Jag trodde Troja skulle ta hem kvalserien ganska lätt men det ser inte bra ut för dom nu. Borlänge trodde jag skulle gå upp tillsammans med Troja, dom har chansen fortfarande även om det ser tufft ut även för dom nu.
Nu väntar en lång försäsong med en hel del träning men även mycket fritid, har du något speciellt planerat för våren och sommaren?
- Jag ska jobba hela sommaren men ska åka iväg nån vecka utomlands med sambon och blir säkert lite småutflykter, annars blir det att sköta sommarträningen på ett bra sätt.
Finns det något som du kommer lägga fokus på när det kommer till träningen?
- Jag och Micke Stenbom ska lägga upp en plan för mig när vi återsamlas den nionde april, fokuset kommer ligga på att ta nästa steg i utvecklingen men mer specifikt än det vet jag inte riktigt än.