Vinst mot Troja-Ljungby!

3 september 2021 21:03

Vita Hästen vann hemmapremiären med 4-2 mot Troja-Ljungby.


Vita Hästens huvudtränare Tony Zabel om matchen mot Troja-Ljungby.

Matchen inleddes med en tyst minut för att hedra nyligen bortgågna Sune Bergman.

2:05 in åkte Troja-Ljungby på matchens första utvisning, för tripping. Vita Hästen skapade bra lägen och Ludwig Stenlund hade ett skott i stolpen. Även Fabian Ilestedt hade avslut mot mål.

Hemmalaget fortsatte att ha mycket av spelet och efter 6:35 var det dags för gästernas andra utvisning, för crosschecking. Hemmalaget skapade återigen ett bra powerplay där Jesper Samuelsson styrde spelet. Man lyckades inte skapa några riktigt farliga lägen.

Troja-Ljungby kom in mer i spelet efter andra utvisningen. Hampus Olsson täckte skott och Adam Ohre fick visa lite av sina målvaktsskills.

Philip Alftberg åkte ut för interference efter 19:11, men det var hemmalaget som höll pucken i anfallszon nära nog resten av perioden.

Skotten slutade 2-9, vilket inte riktigt speglade matchbilden. Känslan var snarare att hemmalaget kommit snäppet längre i sina förberedelser inför säsongen, men många av avsluten var utanför målburen.

Troja-Ljungby startade andra perioden med en man mer och skapade ett bra powerplay med farliga chanser, men Vita Hästen stod emot.

Istället kunde Erik Borg dra ett skott mot gästernas mål som räddades och hamnade hos Victor Björkung som kunde lägga in pucken i mål. 1-0!

Strax efteråt åkte Vita Hästen på ett lagstraff för too many players. Troja-Ljungby ställde upp ett bra powerplay och spelade runt pucken och efter halva utvisningen kunde man trycka in kvitteringen till 1-1.

Efter 8:49 kunde Jesper Samuelsson gräva fram pucken bakom gästernas mål och spela in den till Ludwig Stenlund som kunde trycka inledningsmålet 2-1!

9:03 åkte gästerna på en utvisning för slashing. Med viss möda kunde hemmalaget starta ett powerplay. Marcus Eriksson, med sina svarta handskar, hade ett bra skott som smällde i gästernas målvaktsklubba, men farligare än så blev det inte.

Vita Hästen bet sig fast i anfallszon och slet förtjänstfullt men Fabian Ilestedt åkte på en utvisning och Troja-Ljungby passade på att kvittera.

Nu var det bortalagets tur att bita sig fast i anfallszon och med 13:33 på klockan åkte Hampus Falk på en utvisning för hooking. Gästerna spelade bra i powerplay, spelade runt pucken men hemmalaget släppte inte till särskilt farliga lägen.

Hampus Falk hade ett bra läge med minuten kvar. I samma situation åkte Ludwig Stenlund ut för high sticking. Ställningen stod sig perioden ut.

Skotten slutade 9-13, vilket kanske var något mer rättvisande än första perioden. Känslan var att gästerna ryckte upp sig något jämfört med första perioden medan Vita Hästen kanske föll tillbaka något.

Tredje perioden var drygt fyra minuter gammal när Vita Hästen etablerade spel i anfallszon och efter 4:38 kunde Erik Borg slå in som letade sig in under målvakten och 3-2!

Hampus Falk åkte ut för tripping efter 4:56 men Vita Hästen stod upp bra och gästerna lyckades inte utnyttja läget utan istället åkte man på en egen utvisning för hooking efter 6:04. En minuts spel i numerärt överläge gav dock inget mål.

Spelet böljade lite fram och tillbaka och Troja-Ljungby lyfte sitt spel en aning andra halvan av perioden i jakt på en kvittering. Det är möjligt att hemmalaget tog tillfället i akt att träna på att stänga ner matcher.

Gästerna plockade målvakten med 2,5 minuter kvar och låg på för ett mål, men Vita Hästen stod upp bra och Hampus Olsson kunde sätta 4-2 i öppet mål, vilket också blev slutresultatet.

Skotten slutade 5-8, sammanlagt 16-30, inför ögonen på 281 åskådare.