Inför Vita Hästen - IK Pantern

2 mars 2018 09:00

Ikväll är det dags för grundseriens sista match i Himmelstalundshallen.


Grundserien närmar sig sitt slut och kvällens möte med IK Pantern är det fjärde och sista mellan lagen. Senast lagen kämpade mot varandra vann Malmölaget med 4-2 på hemmaplan men den senaste matchen i Himmelstalundshallen vann Vita Hästen med efter att Jesper Samuelsson spikat slutresultatet till 4-1 med tio sekunder kvar att spela.

Kvällens motståndare har haft en till stora delar lyckad grundserie, man ligger fyra i tabellen men kommer senast från en tung förlust (1-6) mot Modo. Laget har tappat lite slagstyrka på grund av ett flertal spelarförluster men kvar i laget finns Martin Janolhs som toppar den interna poängligan med sina 27 poäng. Den senaste tiden har man förstärkt offensiven i form av Gustaf Berling och Christian Holmblad som plockats in från Halmstad respektive Väsby.

I Pantern hittar vi även backen Andreas Söderberg som ni kanske minns från säsongen 2015/16 då han spelade i Vita Hästen. Nu är 21-åringen inne på sin andra säsong i laget och han har gjort så pass bra ifrån sig att Malmö Redhawks vid ett tillfälle lånat in honom.

Vita Hästen kommer som bekant senast från en 4-1 förlust borta mot Södertälje och ikväll är siktet inställt på att ta sin första seger sedan den 18:e Februari då Björklöven besegrades med 1-2 på bortaplan efter att August Gunnarsson och Emil Eriksson gjort lagets mål.

Pucken släpps 19:00, varmt välkomna!