Vita Hästen värvar kanadensisk forward

10 maj 2016 14:17

Kruise Reddick, kapten i University of Alberta Golden Bears, är nu helt klar för spel i Vita Hästen säsongen 2016/17.


Reddick, 25, har fem säsonger bakom sig i kanadensiska collegeligan CIS och dessförinnan fem säsonger i juniorligan WHL. Reddick avslutade dessutom senaste säsongen i Idaho Steelheads i ECHL. Reddick har gjort 265 poäng på 315 matcher i WHL och 118 poäng på 133 matcher i CIS och har i båda ligorna varit lagkapten i sina lag.

– Kruise är en spelare jag fick upp ögonen för på min resa till Edmonton i vintras. Han är en hårt arbetande ledartyp som gillar att spela fysiskt, men som även gör en hel del poäng och bidrar offensivt. Kruise står för en attityd och spelstil som kommer göra honom oerhört nyttig för oss kommande säsong, kommenterar Sportchef Niklas Czarnecki.

Reddick, som är dubbel kanadensisk college-mästare med Golden Bears, ansluter till Vita Hästen i början av augusti.

– Den kanadensiska collegeligan CIS är en intressant liga med många bra spelare som ofta är lite äldre än i den amerikanska collegeligan. Derek Ryan, som säsongen 14/15 vann poängligan i SHL, kom till Europa från spel i Golden Bears i CIS. Det visar vilken nivå på talang man kan hitta där. Med Kruise i laget får vi ytterligare bredd på vår offensiva spets som ger fler möjligheter i exempelvis power play. Samtidigt adderar vi än mer fysik och hårt arbete till höstens lagbygge. Fysik, hårt arbete och fart ska vara Vita Hästens signum, avslutar Czarnecki.