Lägesuppdatering från Vita Hästen

22 mars 2020 13:42


Det är nu ca två veckor sedan Coronaviruset slog till med full kraft mot vårt samhälle och även oss i Vita Hästen. Det är ledsamt och tråkigt att följa den utveckling det får på vårt samhälle och våra tankar går givetvis till de som på något sätt drabbas och till alla dem som sliter i vården och på andra arbetsplatser med att hålla ihop samhället. För Vita Hästens (och de flesta andra idrottsföreningar) har givetvis även viruset haft en stor påverkan på vår verksamhet, både här och nu men även inför framtiden och kommande säsong. Vi följer givetvis utvecklingen och de direktiv och rekommendationer som ges från regering, Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet samt Hockeyförbundet.

För tillfället fortsätter vi bedriva träningar i vår ungdomsverksamhet. Vi anser att det är viktigt i dagsläget att fortsatt kunna erbjuda en meningsfull sysselsättning för våra ungdomar och att ha vardagen så lik som möjligt. Vi ska komma ihåg hur viktig idrotten är för våra barn och ungdomar och göra allt vi kan för att hålla igång den. Givetvis kommer vi dock att ta andra beslut om eller när sådana direktiv från myndigheter finns. Tyvärr har vi fått ställa in våra ungdomscuper för resten av säsongen. Det innebär ett tungt ekonomiskt slag för vår ungdomsverksamhet då cupintäkterna är föreningens näst största intäkt under säsong. Vi försöker hitta andra intäktsmöjligheter i den mån det är möjligt under nuvarande situation och hoppas på hjälp kring dessa aktiviteter från föreningens medlemmar. Jag vill passa på att rikta ett stort tack till våra ungdomsledare, föräldrar och spelare som kämpar på under rådande omständigheter.

För A-laget tog säsongen plötsligt slut när det vi längtat efter så länge precis hade börjat. Det känns såklart fruktansvärt att Norrköping, supportrar, samarbetspartners, spelare, tränare och personal inte får uppleva slutspelsfesten tillsammans. Hälsan och vårt gemensamma ansvar för att minska smittospridningen går dock först och vi stödjer de beslut som har tagits till 100%. Ekonomiskt är det givetvis tufft med inställda matcher och förlorade intäkter i miljonklassen. Vi vill dock passa på att rikta ett stort tack till alla er som stöttar oss i denna situation, supportrar, samarbetspartners med flera. Sättet ni engagerar er och stöttar oss är verkligen ett stort ljus i mörkret. Det ger oss ännu större kraft att kämpa vidare och se framåt.

I Februari drog vi igång ”Kraftsamlingen”, en gemensam aktion med supportrar och samarbetspartners för att säkra elitlicensen till kommande säsong. Vi hade då som mål att säkra 7 MKR, av dessa är ca 3,3 MKR uppnådda i dagsläget. Osäkerheten kring Coronaviruset och dess konsekvenser för ekonomin påverkar många företag idag och påverkar möjligheterna att bidra till Kraftsamlingen. Vi kommer dock fortsatt arbeta vidare med Kraftsamlingen och försöka hitta sätt för både företag och privatpersoner att stötta oss. Närmast kommer tex auktion av matchtröjorna för säsongen vilket vi hoppas ska kunna ge en bra inkomst för föreningen. Vi avvaktar också förbundets besked kring vad som sker med kraven för elitlicens denna säsong pga omständigheterna med Corona. Även i arbetet inför kommande säsong möts vi av vissa utmaningar med tanke på Coronaviruset. Framförallt i en osäkerhet kring vad vi kan driva för sponsorintäkter samt vad det får för konsekvenser på övrig budget. Vi ber er därför ha tålamod med och förtroende för arbetet inför kommande säsong både vad gäller spelartrupp och övrig verksamhet.

Vi vädjar fortsatt om er hjälp i den mån ni har möjlighet. Fortsätt att swisha till Kraftsamlingen, buda hem din favoritspelares matchtröja osv. Tillsammans ska vi klara av även detta och se till att Norrköping har ett slagkraftigt lag i Hockeyallsvenskan även nästa säsong samt en bred och utvecklande ungdoms- och juniorishockey.

Tillsammans är vi Vita Hästen!

/ Dan Björkman
Klubbchef Vita Hästen Ishockey


Vill du bidra till Kraftsamlingen?
Swisha valfritt belopp till 1235703350