Niklas Czarnecki: "Vi hade väldigt tuffa processer med laget"

31 mars 2020 09:00

Niklas Czarnecki delar sina tankar kring säsongen som gått och sin syn på ledarskap.


Missa inte att lyssna på hela intervjun i videoklippet ovan.

Niklas Czarnecki tyckte precis som alla andra att säsongsavslutningen blev lite av ett antiklimax.

– Ja, det var inget roligt slut. Det var en mentalt tuff situation, vi hade ju gjort en bra säsong och hade det bästa kvar. Men sen när man har följt situationen förstår man ju att beslutet var rätt.

Om du tittar tillbaka på säsongen, är det något du känner att ni skulle ha vilja gjort annorlunda?
– Näe, det vet jag inte, men vi hade ju väldigt tuffa processer med laget. Långt in i oktober hade vi en grupp som spretade lite grann, med individer som inte var beredda att göra det här tillsammans fullt ut. Vi fick stöta och blöta saker, tog upp allting och hade till sist ett härligt klimat där vi var väldigt raka och ärliga mot varandra och löste våra saker på ett schysst och ärligt sätt.

Hur ser du på ledarskap, är det något som kännetecknar dig?
– Ja, de som har följt mig vet ju att det är det jag brinner för och att det är där jag har störst kunskap. Innan vi börjar prata hockey måste vi som på vilken arbetsplats som helst enas om vissa saker och när man väl har gjort det måste man då vara med och bidra för att det ska vara möjligt att nå de målen man har satt upp.

Är det någon skillnad i ledarskap i en elitidrottsförening och en vanlig arbetsplats?
– Nja, jag tror att alla vill kunna agera som man gör i elitidrott, men det är ofta lite knöligare för att alla kanske inte är beredda att ta sin roll för att laget ska få framgång. Man stöter ofta på samma diskussioner och kommer inte vidare. Vi har ju inte tid att inte komma vidare, vi måste bestämma oss för att gå en viss väg och sen hålla fast vid det.