Niklas Czarnecki om matchledigheten och kommande roadtrip

8 november 2019 08:45

Assisterande tränare Niklas Czarnecki delar med sig av hur ledarstaben lagt upp den matchlediga veckan och hur man planerar en roadtrip upp till Umeå och ner till Karlskorna på en och samma vecka.


Vita Hästen har varit matchlediga sedan i söndags då det blev en vinst efter straffläggning mot AIK. På måndag väntar nästa match som spelas på bortaplan mot Björklöven i Umeå, och vi tog tillfället i akt att fråga assisterande tränare Niklas Czarnecki om hur man planerar inför en matchledighet som efterföljs av en lång roadtrip genom i princip hela landet.

Niklas Czarnecki, nu är vi mitt uppe i en veckas långt uppehåll från matchspel och väntar på nästa match som spelas mot Björklöven på måndag. Hur ser ni på att ha en veckas paus från match innan ni ska iväg på en lång roadtrip där ni först möter Björklöven på måndag?
–Uppehållet kom lägligt för oss trots att vi avslutade med två segrar. Det var många spelare som avstod från måndagens träning av olika orsaker. Vi har tränat is och fys måndag och tisdag, varit lediga onsdag och torsdag. Idag fredag är det heldag med träning och utvärdering av säsongen hittills, det vi gör bra och ska fortsätta med och vad som ska bli bättre.

Hur har ni lagt upp resorna när ni ska möta två lag uppåt i landet och ett lag i söder under en och samma vecka? Det blir en hel del resande.
–Vi startar resan på söndag morgon och åker upp till Umeå. På måndagen kör vi en träning på morgonen i Umeå och laddar för match, sen bor vi kvar i Umeå efter matchen och tränar på tisdag morgon innan avresa till Mora. Sen tränar vi i Mora på onsdag förmiddag och har våra matchrutiner, gameplan för den matchen osv. Efter matchen reser vi hemåt och är hemma tidigt på torsdag morgon och då vi tar en ledig dag.

Fredag är vi hemma och tränar och samlar kraft till helgens match. Vi tränar lördag morgon för att sen resa ner till Karlskrona, inkvartering på hotell och vila inför matchen. Söndag kl. 09:00 har vi gemensam lättare fysaktivitet men inget ispass eftersom matchen spelas redan kl. 15:00. Vi har vår matchgenomgång ca kl. 12:30 på hotellet. En härlig vecka där det blir hockey till 100%.

Hur jobbar ni bort trötta buss-ben när ni väl kommer fram till Umeå på söndag?
–Vi åker som sagt iväg söndag morgon kl. 08:00 och det blir ca 10 timmar i bussen. När vi kommer upp till Umeå kör vi ett lättare fyspass för att ”skaka” av oss bussresan. Själv har man ju fyllt 50, så det blir en voltaren-kur efter så många timmar i buss, haha!

När vi haft frågestunder med spelarna har de fått många frågor från fansen om vad de gör på de långa bussresorna genom landet, men vad gör ni i tränarstaben?
–På bussen planerar vi mycket, genomför personliga samtal med spelarna, tittar mycket på video, vårt egna spel och även en hel del på motståndarna.

Slutligen, vad har ni fokuserat på under den här matchlediga veckan, och vad vill ni visa upp i bortamatcherna under kommande vecka?
–Vi jobbar ständigt med gruppens klimat och utveckling där vi ger varandra feedback och jobbar med våra självbilder, roller i gruppen osv. Allt för att gå vidare och bli ett högpresterande team. Vi jobbar stenhårt för att få en tydlighet och hög kravbild i vardagen med goda vanor för utveckling. Vi vill bli bättre och bättre för varje vecka vi genomför. Vår målsättning är att få ut max av laget. Det är alltid vår prestation som ska bedömas och vi ska ställa oss frågan ”har vi alla gjort allt för att vinna” efter varje match vi spelat. Attityd är allt.


Vita Hästens spelschema vecka 46 ser ut som följer:

Måndag 11 november 19:00
Björklöven - Vita Hästen
Följ matchen på Cmore

Onsdag 13 november 19:00
Mora - Vita Hästen
Följ matchen på Cmore

Söndag 17 november 15:00
Karlskrona - Vita Hästen
Följ matchen på Cmore