"Jobbar stenhårt med rekryteringen"

11 april 2018 17:17

Hemsidan har haft en pratstund med Leif Strömberg för att se hur det går med lagbygget inför den kommande säsongen.


Om vi börjar med det mest aktuella så blev det idag officiellt att Gustav Ahnelöv är en del av Vita Hästen den kommande säsongen, hur skulle du beskriva honom som spelare?
- Gustav har funnits på våran radar länge. Och det har varit klart ett tag. Han är puckskickligt och har bra skridskoåkning. Vi skall jobba hårt och bra tillsammans för att förädla honom.
Många är glada över att Jesper Samuelsson, Marcus Eriksson & Viktor Kokman är kvar, hur viktigt är det för klubben att ha egna produkter i sitt A-lag?
- En klubbs strävan skall alltid vara att vilja plocka fram egna produkter. Så även i Vita Hästen såklart! Men dessa killar du nämner är jättebra människor och jättebra spelare. Och såklart viktiga för klubben och staden Norrköping.
Arvid Degerstedt är en annan Norrköpingskille som är kvar, vad ser du för utvecklingspotential i honom?
- Arvid Degerstedt har otrolig utvecklingspotential. Bra åkning, stark i man mot man situationerna, vilket hockey handlar mycket om. Det är kul att få jobba tillsammans med Arvid!
Med ett par omgångar kvar av säsongen stod det klart att det skulle bli allsvenskt spel även nästa säsong, gör det att man kan börja fundera på lagbygget lite tidigare?
- Ett lagbygge tänker man på hela tiden. Och så även i detta fallet, minst sagt. Vi starta direkt efter sista matchen med personliga spelarsamtal och jobbar på stenhårt med rekryteringen hela tiden.
Finns det några speciella bitar i spelet från den här säsongen som du känner att ni ska ta med er in även i nästa säsong?
- Framförallt omställningsspelet. Vi hade en tydlig plan och vi jobbade med den som utgångspunkt på ett bra sätt.
I nuläget är tolv spelare med kontrakt, känns det som att en del av "stommen" är klar inför säsongen?
- Vi har fler spelare klara som inte är offentliga ännu. Men helt klart har vi en Stark stomme på plats och bättre skall det bli
Utan att säga för mycket, känns det som att det kan komma fler nyheter kring hur laget tar form den kommande veckan?
- Det kommer att hända saker!
Nu väntar en vår och sommar med en hel del semester men även mycket träning, hur mycket har du hunnit planera när det kommer till lagets försäsongsträning?
- Hinner planera allt. Det är inga konstigheter, det är mitt jobb 24/7 och dessutom jävligt kul också, skall tilläggas. Forza Hästen!