Inför Vita Hästen - Södertälje

12 januari 2018 12:25

Viktiga poäng står på spel i veckans sista match.


Efter den tunga och snöpliga förlusten mot Modo (3-4 efter förlängning) är det dags att blicka framåt mot nya utmaningar. Ikväll kommer Södertälje på besök och det blir ett möte mellan två lag som presterat likvärdigt under säsongen, det skiljer faktiskt bara tre poäng inför kvällens match. Lagens senaste möte var i slutet av November då Södertälje vann med 4-3 efter straffar, man segrade även i säsongens första möte så Vita Hästen har revansch att utkräva.

Kvällens gäster kommer senast från en uddamålsförlust mot Oskarshamn men dessförinnan radade man upp med segrar mot både Modo och Timrå vilket tyder på att det ändå är ett relativt formstarkt lag som kommer på besök. Om vi tar en titt på Södertäljes poängliga så toppas den av Christopher Bengtsson som samlat ihop 25 poäng vilket är hans bästa notering på seniornivå. Andra spelare att hålla ett extra öga på är hela Hockeyallsvenskans skytteligaledare Thomas Valkvae-Olsen samt Ludwig Blomstrand som värvats in från Karlskrona och som stod för 24 fullträffar i Almtunatröjan förra säsongen.

Vita Hästen poängliga toppas fortsatt av Marcus Eriksson på 31 inspelade poäng, han leder även Hockeyallsvenskans assistliga före lagkamraten Jesper Samuelsson. Hos hemmalaget finns det ett par spelare med ett förlutet i Södertälje, ni minns säkert att Rickard Palmberg stod för dubbla mål i ett möte mot just Vita Hästen under säsongen 2014/15. Även Daniel Josefsson har spelat i SSK-tröjan (2006-2010) och det var under den perioden backen fick debutera i A-landslaget.

Håll utkik på Vita Hästens sociala medier under eftermiddagen för att få senaste nytt om vad Jonas Johnson väljer för laguppställning, i nuläget är det inte helt bestämt.

Pucken släpps klockan 19:00, välkomna in i hockeyvärmen!