Förlust mot AIK

4 mars 2018 19:56

Viktiga poäng stod på spel i grundseriens näst sista match.


Inledningen av matchen bjöd inte på något vidare skönspel, hemmalaget hade ett ganska stort puckinnehav under första perioden men lyckades inte ta tillvara på sina chanser. Vita Hästen fick försvara sig och det gjorde man på ett bra sätt, vilket i sin tur gjorde att man kunde gå till pausvila med 0-0 på resultattavlan.

I andra perioden började gästerna få till ett mer ordnat spel (man sköt dock bara två skott) och i en spelvändning hittade Rikard Olsén fram till August Gunnarsson som kunde få in 0-1 pucken bakom Linus Lundin. Målet var Gunnarssons 13:e för säsongen och resten av perioden handlade mest om att hemmalaget försökte få till en kvittering, något man inte lyckades med.

Ett par minuter in i tredje perioden kom den för hemmalaget efterlängtade kvitteringen, Jens Jakobs slet sig fram genom hästenförsvaret och lyckades överlista Pontus Sjögren som i övrigt stod för en fin insats. Målet gav AIK ny energi och man skapade en hel del tryck mot Hästenmålet men gästerna försvarade sig på ett bra sätt och matchen kunde därför inte avgöras under ordinarie speltid.

Under förlängningen hade båda lagen ett par vassa chanser, Vita Hästen fick en straff efter att Henrik Nyberg tagit sig fram på ett bra sätt men Linus Lundin räddade den efterföljande straffen och en stund senare fick hemmalagets Anton Holm iklä sig rollen som matchvinnare.

MATCHFAKTA
AIK - Vita Hästen: 2-1 (0-0,0-1,1-0,1-0)
0-1, August Gunnarsson (Olsén, Ivarsson-Hamberg)
1-1, Jens Jakobs (Sandberg, Holm)
2-1, Anton Holm (Sandberg, Fernholm)
Skott: 36-14 (10-3,11-2,12-7,3-2)
Utvisningsminuter: 4-8
Publik: 4189 (Hovet)
_Nästa match spelas borta mot Almtuna på onsdag, det är även grundseriens sista match._