John Dahlström lånas in från Frölunda

16 december 2015 17:10

Forwarden John Dahlström ansluter till Vita Hästen i och med morgondagens match mot Timrå. Dahlström kommer närmast från Frölunda.


Det prekära skadeläget i kombination med junior-vm-flyktade spelare gör att Vita Hästen tar in John Dahlström från Frölunda från och med matchen mot Timrå på torsdag 17 december.

- Jesper Samuelsson är senaste tillskottet på skadelistan och att John ansluter till truppen gör därmed att vi kan ställa 12 forwards på isen i morgon, samtidigt som hans egenskaper som målskytt är välkommet, kommenterar sportchef Niklas Czarnecki nyförvärvet.

Dahlström är 18 år och har gjort sju SHL-matcher med Frölunda under säsongen. På 49 J20-Superelit-matcher har Dahlström gjort fina 31 mål. Han har även 24 juniorlandskamper på meritlistan.

- Situationen i truppen är inte optimal med hela tio spelare borta inför morgondagens match. När vi dessutom har ett antal spelare som är osäkra för spel resten av säsongen gör tillskottet av Dahlström att vi kan sitta lite lugnare i båten, avslutar Czarnecki.

Dahlström kommer spela med Vita Hästen under tiden JVM pågår till att börja med.