Inför Vita Hästen - Västervik

7 november 2017 12:07

Ikväll är det dags för säsongens andra derby mot Västervik.


Efter förlusten borta mot Oskarshamn är laget tillbaka i Himmelstalundshallen igen och den här gången väntar ett annat lag från östkusten. Västervik kommer på besök för första gången den här säsongen men lagen möttes i Plivit-Trade hallen redan i omgång tre, den gången med hästenseger efter att Douglas Lögdal varit ensam om att göra mål under straffläggningen.

Kvällens gäster har blandat och gett under hösten, man har besegrat topplaget AIK men även hunnit med några tunga förluster. Inför kvällen ligger laget näst sist i tabellen men tre poäng kan ta laget upp över kvalseriestrecket. Om vi tar en titt på lagets interna poängliga så delas ledningen av Christopher Fish och Alexander Viklund som båda noterats för tre mål och fem assist.

Vita Hästen kommer som sagt var senast från en förlust borta mot Oskarshamn, hemmalaget vann med 4-3 efter att Lucas Elvenes avgjort matchen i förlängningen. Sedan matchen har det hänt en hel del, både Victor Lindman och Mattias Kalin har råkat ut för skador och missar kvällens match. Dessutom saknas fortsatt Pontus Sjögren, Villiam Haag & Jacob Sundberg - det gör även Christian Kåsastul som är på landslagsuppdrag.

En spelare som däremot finns med på isen ikväll är Johan Adolfsson, forwarden kommer att spela i Vita Hästen den närmaste månaden. 31-åringen spelade sex matcher i laget redan säsongen 2015/16 och gjorde även tre matcher förra säsongen, samtliga som utlånad från Örebro.

– Vi har varit mycket nöjda med Johan de perioder han varit här tidigare och ser det som en stor fördel att han känner klubben och delar av truppen sedan tidigare, säger Jonas Johnson om lagets senaste tillskott.

Kvällens match startar klockan 19:00, varmt välkomna!