Förlust mot Oskarshamn

3 november 2017 21:27


Oskarshamn har inlett säsongen på ett bra sätt och man skulle även inleda kvällens match lovande, efter ungefär åtta minuters spel fick man chansen att spela matchens första powerplay och när det återstod en sekund kvar att spela kunde Marcus Björk sätta sitt sjätte mål för säsongen.

Glädjen skulle dock blir kortvarig för Oskarshamn, knappt två minuter efter målet var det dags för Jonathan Tholander att kvittera och det var forwardens första mål för säsongen. Ett minst sagt efterlängtat mål. Perioden lutade åt att sluta oavgjort men några minuter från pausvilan fick hemmalaget åter chansen att spela med en man mer på banan och då passade Marcus Sylvegård på att sätta 2-1. Även den här gången var Oskarshamn en man mer på isen.

Rent spelmässigt var matchen ganska jämn och spänningen ökade när Jens Hellgren kvitterade till 2-2 i mitten andra perioden. Oskarshamnsspelaren Jonas Engström har ett förlutet i Vita Hästen men det hindrade honom inte att spela fram till Tom Linder som åter kunde ge hemmalaget ledningen. En ledning man skulle behålla till matchens slutminuter.

Med ungefär tre minuter kvar att spela fick Oskarshamn på nytt chansen att spela powerplay men då klev Daniel Josefsson fram och satte kvitteringspucken. Målet var backens andra för säsongen och säkrade en poäng, i den efterföljande förlängningen var det dock Oskarshamn som drog det längsta strået och Lucas Elvenes fick iklä sig rollen som matchvinnare.

MATCHFAKTA
Oskarshamn - Vita Hästen: 4-3 (2-1,1-1,0-1,1-0)
1-0, Marcus Björk (Ågren, Berg)
1-1, Jonathan Tholander (M.Eriksson, Kåsastul)
2-1, Marcus Sylvegård (Elvenes)
2-2, Jens Hellgren (Olsén, Mitman)
3-2, Tom Linder (Engström)
3-3, Daniel Josefsson (Mitman, Hellgren)
4-3, Lucas Elvenes
Skott: 17-24
Utvisningsminuter: 4-8
Publik: Ingen uppgift (Be-Ge Hockey Center)
*Nästa match spelas på tisdag då Västervik kommer på besök till Himmelstalundshallen. *