Vinst mot Leksand!

3 oktober 2018 22:50

Vita Hästen visade att man är ett lag som har alla förutsättningar att klara målet om slutspel när man slog Leksand efter förlängning.


Marcus Hellgren Smed fick chansen att stå inför sin gamla hemmapublik och gjorde en bra insats. Vita Hästen startade bra och skapade flera farliga lägen, men det var ändå Leksand som skapade mest i första perioden. Inga mål i första, dock.

Bortalaget fortsatte att skapa bra chanser i andra perioden och ledde faktiskt skotten med 23-21 efter två perioder. Kevin Elgestål fick flera giftiga lägen men pucken ville inte in. Istället var det Leksand som lyckades få in 1-0 efter 17:28 i andra genom ett snyggt skott av Thomas Valkvae-Olsen.

Tempot var inte det högsta, men Hästen fortsatte att försöka skapa. Efter drygt halva perioden sköt Victor Lindman och och Gustav Ahnelöv styrde in 1-1. Båda lagen fortsatte att skapa chanser, men resultatet stod sig perioden ut.

Efter knappt 3 minuter i förlängningen släpptes pucken i Leksands zon. Simon Krekula lurade sin motståndare, rundade honom och spelade fram Mattias Kalin som sprätte upp pucken i nättaket och 1-2 och två poäng till Vita Hästen var ett faktum.


Nu på fredag är det dags för Karlskrona hemma, väl mött då! Nedsläpp 19:00!