Inför Vita Hästen - LHC

7 augusti 2018 11:46

Äntligen dags för säsongens första match, ett riktigt derby när grannarna från Linköping kommer på besök!


LHC spelade sin första säsong i SHL/Elitserien -99/00. Man åkte ner och spelade i Allsvenskan året efter men sedan dess har klubben spelat i högsta divisionen. Förra året slutade de trea i serien och åkte ur slutspelet i kvartsfinal. Liksom för Vita Hästen är det första träningsmatchen och vi kan räkna med ett laddat motstånd.

Senast lagen möttes var 2013, även då i en träningsmatch, som LHC då gick segrande ur med 3-5.

Dan Tagnes lämnade tränarsysslan med ett år kvar på kontraktet efter uttåget mot Djurgården och nya tränaren Tommy Jonsson får därmed testa sitt lagbygge mot Vita Hästen.

Vita Hästen hade en mycket välbesökt ispremiär i söndags med presentation av spelare och ledare, träning och strafftävling.

Vita Hästens tränare Leif Strömberg ser fram emot matchen.

– Det kommer att bli kul! Det är ett kompetent lag och det kommer förhoppningsvis att bli riktigt bra underhållning, bra fart och bra entusiasm från bägge lagen. Det kommer att bli häftigt! Jag hoppas verkligen att folk kommer!

Mattias Bäckman, som återvänder till LHC inför denna säsong, ser också fram emot matchen enligt LHCs hemsida.

– Det är första matchen för säsongen och man vet inte riktigt vart man står just nu och jag tror att alla känner likadant. Men alla här är sugna på att vinna oavsett hur det kommer att se ut. Det kommer vara lite halvknackigt på alla håll, men vi ska vinna matchen.

Varmt välkomna till nedsläpp 19:00 i Himmelstalundshallen!