Tungt tapp mot AIK

30 januari 2016 18:41

Det såg ljust ut för Vita Hästen mot AIK. Men efter en lovande första halva av matchen så tappade man en 2-0-ledning och föll med 5-3.

Vita Hästen stod för en solid och riktigt bra första period mot AIK. Marcus Eriksson och Henrik Bankelius gjorde hemmalagets mål och man kunde gå till periodvila med 2-0. Perioden var riktigt bra från Vita Hästen som spelade bra, stod för snabba omställningar och inte tummade på försvarsspelet.

Den andra perioden var även den bra från Vita Hästen, men i samband med ett matchstraff på Rickard Palmberg så tappade man matchen totalt. AIK utnyttjade det på bästa sätt och gjorde två mål under spelet i fem mot fyra. Tungt för hemmalaget givetvis som spelade bra, men inte lyckades omsätta spelet i fler mål på tavlan.

I den tredje perioden drog man omgående på sig en ny utvisning och återigen var AIK dödligt effektiva. Jesper Frödén gjorde sitt andra mål för kvällen nästan direkt i spelet fem mot fyra och strax därefter så ökade man på till 4-2. Hemmalaget var efter målet aldrig riktigt nära att komma ikapp, dock bjöds den stora publiken på två mål till innan matchen var över. Jesper Bratt utökade till 5-2 och Marcus Eriksson putsade till siffrorna innan slutsignalen ljöd med 5-3 lysande på tavlan.

En tuff förlust för Vita Hästen då man kändes trygga och såg ut att ha koll på läget under den första halvan av matchen. AIK visade dock varför man är serieledare och utnyttjade sina lägen i powerplay.

Nu får laget vila under söndagen innan det är dags för ny match på måndag då Mora kommer på besök.

Pär Hellenberg, assisterande tränare Vita Hästen

- Första perioden var jämn.

- Andra perioden äger vi totalt till utvisningen, där borde vi avgjort.

- Vi vet att AIK är bra i PP men åker på en tekningsvariant.

- Vi drar på oss en utvisning tidigt och tredje.

- När dom gör 4-2 tappar vi energin.

Anders Gozzi, assisterande tränare AIK.

- En svängig match för vår del.

- Fram till utvisningen så är det inte alls en bra match för vår del.

- Det finns inte den disciplin som ska finnas.

- De två målen ger oss energi i spelet.

- En slarvig match med mycket felpass och så, men vi hade lite turen på vår sida.

- Jätteglada för tre poäng, men spelet var lite sådär.