Seger mot Pantern

2 mars 2018 21:17

Malmölaget IK Pantern stor för motståndet i grundseriens sista hemmamatch.


Sett till tabelläget var hemmalaget i störst poängbehov och man fick en riktigt bra start på matchen, redan efter 39 sekunders spel kunde man ta ledningen genom Johan Adolfsson och en kort stund senare fick man även chansen att utöka ledningen på straff men Robin Jensen i Panternmålet lyckades rädda pucken och hålla kvar spänningen i matchen. Perioden tillhörde till stor del Vita Hästen men i slutminuterna fick gästerna från Malmö lite mer tid i offensiv zon och man fick även spela ett powerplay men där saknades den riktiga skärpan för att få till en kvittering.

I andra perioden blev spelet betydligt jämnare än det var under inledningen av matchen, hemmalaget hade lite mer tid med pucken och lyckades skapa en hel del chanser men pucken ville inte in och lagen fick återvända till omklädningsrummen medan det fortsatt stod 1-0 på resultattavlan.

Några minuter in i tredje perioden var hemmalaget nära att sätta 2-0 men pucken tog i stolpen och en kort tid senare kunde istället IK Pantern kvittera när Martin Janohls hittade rätt för 17:e gången den här säsongen. Hemmalaget skulle dock snabbt ta tillbaka ledningen, den här gången med Kevin Elgestål som målskytt och direkt efteråt valde Leif Strömberg att ta timeout för att snacka ihop laget och få till taktiken inför avslutningen av matchen.

Med sex minuter kvar att spela var gästerna en spelare för mycket på isen vilket gav August Gunnarsson chansen att utöka ledningen till 3-1 och ett par minuter senare kunde Marcus Eriksson spika slutresultatet till 4-1. Vita Hästen tar därmed tre viktiga poäng och hoppet om en plats bland de åtta främsta lever.

Förutom segern i sig var det väldigt glädjande att Rickard Palmberg gjorde comeback efter sin skada, forwarden spelade drygt femton minuter och spenderade mest tid tillsammans med Kevin Elgestål och Jonathan Tholander tredjekedjan.

MATCHFAKTA
Vita Hästen - IK Pantern: 4-1 (1-0,0-0,3-1)
1-0, Johan Adolfsson (M.Eriksson, Olsén)
1-1, Martin Janohls (Söder)
2-1, Kevin Elgestål (Hellgren)
3-1, August Gunnarsson (Samuelsson, M.Eriksson)
4-1, Marcus Eriksson
Skott: 48-20 (15-7,17-9,16-4)
Utvisningsminuter: 6-22
_Nästa match spelas på söndag då AIK står för motståndet på bortaplan._