Mikael Johansson klar för J18!

26 maj 2020 18:26

Mikael Johansson kommer tillbaka till Vita Hästen och tar ansvaret för J18.


Det är en smått lyrisk Tony Zabel som presenterar nyförvärvet såhär:

– Vi har jobbat för att få in den här sista pusselbiten i J18 och hockeygymnasiet och där har vi lyckats få in ingen mindre än Micke Johansson. Det känns ju wow, det känns ju fantastiskt när vi tittar på helheten på de ledare som finns här. Det är mycket hockeykompetens nu, tycker jag.

Hur kommer hans roll att se ut i organisationen om man jämför med Jussis roll?
– Micke blir mer renodlad J18-tränare, sen ska vi använda hans många erfarenhetsbanker som han sitter på till allt som vi behöver.

Tony är också tacksam för Mickes tillmötesgående med avseende på avtal i dessa Corona-tider.

– Micke har haft ett stort överseende med sitt kontrakt. Om det skulle bli förseningar i säsongen så att vi inte kan dra igång den 1 augusti, så kommer Mickes kontrakt att börja gälla med motsvarande försening.

Mikael Johansson själv är glad över att komma tillbaka till klubben.

– Det blir en ny erfarenhet för mig som har tränat seniorer i hela min tränarkarriär, en nystart kan man säga.

Du har ju ett förflutet som huvudtränare för A-laget.
– Ja, det var ett par år sedan. Jag var här första året när Hästen gick upp i Hockeyallsvenskan som assisterande tränare till Niklas Czarnecki första säsongen och sen var jag huvudtränare ett år.

Ett mål är ju att kunna lyfta upp fler unga spelare underifrån och där kommer din roll att bli viktig. Hur tänker du inför det?
– Det ska bli jättekul att ta tag i det tillsammans med Jussi. Vi har en bred erfarenhet, sen kommer ju Tony och Niklas också att vara med. Det ska bli jätteroligt att vara med och dra upp den här verksamheten ännu mer.


Ge laget de bästa möjliga förutsättningarna att lyckas under kommande säsong - köp ditt säsongskort nu!