Tony Zabel: "Det är häftigt att känna att vi gör det här tillsammans"

2 april 2020 10:50

Vi tog ett uppdateringssnack med Tony Zabel om utvärderingen av säsongen, juniorspelare och samarbetet med fansen och samhället.


Kolla in hela intervjun ovan!

Tony Zabel har haft en lyckad första säsong i Vita Hästen som ledare tillsammans med Niklas Czarnecki och Fredrik "Grizzly" Eriksson. Vi började med att prata lite om vad som har hänt sedan säsongen tog slut.

– Ja, vi lever ju i Corona-tider, men jobbet fortgår med att bygga nästa säsongs trupp. Vi har även fortsatt med de individuella spelarsamtalen, som vi inte riktigt är klara med än. Vi har även haft en kort ledarutvärdering och där kommer vi att titta mer på saker så småningom. Vi har kommit en bit på vägen för att kunna avsluta säsongen som varit och påbörja säsongen som kommer.

Är det något man skulle kunna säga om utvärderingen redan nu?
– Tja, om vi tittar på det som har varit bra, så har ju fysen varit riktigt, riktigt bra. Magnus Liljeblad, som är huvudansvarig där, har gjort ett fantastiskt bra jobb. Samma sak med Stjärnkliniken, väldigt duktiga på att få spelarna snabbt på is.

Vi pratade lite om juniorspelare förra gången och hur vi ska få med fler juniorer, vad är det som krävs av dem?
– Det krävs en bra hockeyutbildning. Vi måste utbilda duktiga tränare till att börja med, de måste kunna skapa hockeyspelare som förstår vad som krävs på seniornivå. Det är en sak med fysik, skridskoåkning och teknik, men man måste förstå vad man gör på isen också.

– Det tar år att bli en duktig seniorspelare. Jag tycker att vi tar steg i utbildningen. Sen är det ett stort steg att gå från junior till senior. Det tar flera år att bli en bra seniorspelare. Vi kan titta på (Arvid) Degerstedt som är en bra spelare, men innan han är färdig för 52 omgångar, att orka hålla en jämn nivå... Det tar tid. Och han har gjort en jättebra säsong.