Stenbom: "Handlar om att bygga en stabil grund"

24 maj 2018 13:32

Hemsidan har pratat med en av personerna som har mest att göra under försäsongen, nämligen fystränaren Micke Stenbom.


Nu har försäsongsträningen inletts, kan du berätta lite vad ni lagt fokus på under de första passen?
- Så här tidigt under sommaren så har fokuset legat på att försöka bygga en styrka och konditionsgrund hos grabbarna. Också har fokuset varit att komma in i bra vanor kring hur vi tränar och förbereder oss för träning. Ju längre sommaren går så kommer fokuset att skifta mer mot konditionsträning för just ishockey och mer speed & power. Nu är vi fortfarnde en bra bit ifrån nästa säsong och mycket handlar om att bygga en stabil grund för grabbarna inför en lång och tuff nästa säsong.
Har du lust att berätta lite om hur din bakgrund inom träning ser ut?
- Min bakgrund är till största delen inom basketen men jag har utbildat mig uppe på Bosön via RF (riksidrottsförbundet) och sedan försökt utveckla min kunskap inom fysträningsområdet specifikt men också utveckla mig själv i min roll som coach. Jag har arbetat med en del olika idrottare genom åren och ser verkligen fram emot en ny utmaning som kommer vara utvecklande för mig, men också mycket rolig. Det här gänget som jag fått lära känna nu är verkligen toppklass killar och jag har tur som får vara med och jobba med dom.
Hur ser samarbetet ut mellan dig och Leif (Strömberg) ut när träningarna planeras?
- Samarbetet utvecklas och Leif har gett mig en kravprofil på spelarna som grupp men också mer individuellt vad han anser de behöver och det är upp till mig att försöka uppfylla de kraven tillsammans med grabbarna. Men jag får stå för mycket av planeringen just nu eftersom vi inte tränar någon hockey specifikt.
En försäsong är väldigt lång, har du några knep för att försöka få spelarna att hålla sig motiverade även när det känns tungt?
- Nej inga särskilda knep.. är du inte självmotiverad på den här nivån så kan jag inte hjälpa dig särskilt haha. Däremot så tror jag på öppenhet kring det vi gör och att vi alla kan bidra med ett gott humör även när uppgiften som vi gör kan kännas sur. Men är inte motivationen att träna och spela för Vita Hästen nog för en spelare så behöver nog den spelaren mer än bara en roligare träning tror jag.