Inför Södertälje SK - Vita Hästen

10 augusti 2018 12:30

Idag åker Vita Hästen norrut för att möta Södertälje i Åkers ishall.


Efter den starka uppvisningen mot LHC har det nu blivit dags att ta sig an SSK i säsongens andra träningsmatch.

Förra året slutade laget åtta och knep den sista slutspelsplatsen precis framför nosen på Vita Hästen. De fyra mötena lagen emellan slutade med en hemmavinst för Vita Hästen och resterande förluster. Några av nyförvärven är Mikael Ahlén (Djurgården) och Nicolai Meyer (Troja-Ljungby).

Henrik Nyberg kom till Vita Hästen från SSK i våras, han säger såhär om matchen mot sin gamla klubb.

Hur har träningarna varit sedan matchen mot LHC?

Vi har tränat på olika kombinationer i våra spelvändningar och försökt skärpa till vårt passningsspel. Det har varit vårt huvudfokus och det tycker jag har blivit bättre successivt.

Känns det speciellt att möta sitt gamla lag?

Det ska självklart bli extra kul att få möta sitt gamla lag och en seriekonkurrent. Vi går in för att vinna men det blir fokus på att hitta rätt i åkvägar och timing.

Ja, resultaten kanske inte är det viktigaste under försäsongen, men vad hoppas ni uppnå med matchen?

På försäsongen blir det mest fokus på vår prestation och det vi har tränat på. Min förhoppning är att vi kan ta några steg till i rätt riktning jämfört med förra matchen.

–--

SSKs nyförvärv Nicolai Meyer säger till SSKs hemsida: "Vi ska ut och ha kul och jobba så hårt vi kan. Man går alltid in för att vinna men just nu är det viktigaste att vi har en bra känsla efter matchen. Det är viktigt att börja hitta vårt spel."

Du som vill stödja Vita Hästen på plats i Åkers ishall bör veta att biljetterna kostar 100:-, enbart går att köpa på plats och att hallen tar 750 åskådare. Portarna öppnar 17:30. Det går även att följa matchen via ppv (99:-) på lt.se.

Pucken släpps 19:00!