J20: Vinst mot Halmstad

6 mars 2020 17:54

Vita Hästen J20 vann andra matchen i förkvalsserien mot Halmstad med 4-3 och nu är allt öppet inför avslutningen.


Vita Hästen vann den andra matchen av två i den korta förkvalsserien mot Halmstad med 4-3 och både Vita Hästen och Troja / Ljungby har nu tre poäng inför sista matchen i morgon. Elof Linnersten, målvakt, berättar om matchen.

– Det var en tuff match men rolig! Som vanligt var tillställningen jämn. Vi drog längsta strået i första och gick till periodpaus med en 3-0 ledning. Halmstad gick ut hårt i andra och vände 3-0 till 3-3 men vi krigade på och gjorde 4-3 i mitten av tredje. Vi höll emot i ett boxplay 3 mot 5 i slutet där alla gav allt för att vinna!

Vad var det som avgjorde till vår fördel?
– Det blev något nervöst i andra perioden men vi gick ut i sista och gav allt! Alla kämpade för vinst. Matchen var svängig men tycker att vi skapade bra målchanser samt att jag hade ett mycket bra och samlat försvar framför mig i mål.

Hur kommer ni att följa morgondagens match mellan Troja / Ljungby och Halmstad och hur tror du att det går?
– Vi kommer följa matchen hemifrån och hoppas på ett bra resultat för oss! Halmstad är duktiga och det kan sluta hur som helst. Vi får lita på Halmstad imorgon!


Förutsättningarna är som följer:

  • I första hand räknar man poäng.
  • I andra hand räknar man målskillnad.
  • I tredje hand räknar man antal gjorda mål.

En titt i tabellen ger då vi handen att att om Halmstad vinner matchen med 1-0, 2-1 eller 3-2 är Vita Hästen vidare. Om Halmstad vinner med 4-3 blir det lottning. Vid alla andra resultat är Vita Hästen utslagna.

Du som vill följa morgondagens match kan se resultaten på förbundets hemsida eller se matchen i pay per view.