Förlust mot BIK Karlskoga

11 november 2017 17:33


Inledningen av matchen bjöd på ett frejdigt spel där lagen bytte målchanser med varandra, försvarsspelet höll knappast toppklass men det blev istället ett ganska underhållande spel. Strax efter powerbreaket fick Vita Hästen chansen att spela kvällens första powerplay men man fick inte riktigt till spelet och Oliver Eklind kunde återvända till isen utan att ha orsakat ett mål. Även Karlskoga skulle få chansen att spela med en man mer på isen men gästerna försvarade sig på ett bra sätt och publiken i Nobelhallen fick inte se något mål under den första perioden.

Hemmalaget inledde den andra perioden på ett övertygande sätt men Viktor Kokman räddade Hästen vid ett flertal tillfällen. Elva minuter in i perioden kunde hans lagkamrater visa sin tacksamhet genom att ta ledningen, Wilhelm Westlund var sist på pucken och det var backens fjärde mål för säsongen. Westlunds mål blev periodens enda och hemmalaget fick fortsätta sin kvitteringsjakt efter pausvilan.

Den tredje perioden hade knappt inletts innan BIK Karlskoga lyckades få till den där kvitteringen, Niklas Lihagen hittade fram till Ricard Blidstrand som gjorde sitt andra mål för säsongen. Målet var början på en bra period för hemmalaget, dryga minuten efter kvitteringen tog man även ledningen genom Juliuz Persson.

I slutet av matchen försökte Vita Hästen få till en kvittering, man plockade ut målvakten men då passade Gustaf Thorell på att sätta göra 3-1 i det tomma målet. Efter målet tog gästerna timeout för att försöka snacka ihop sig och skapa en sista offensiv press men det gav inget resultat och Karlskoga kunde istället utöka ledningen till 4-1, även den här gången i tom bur.

MATCHFAKTA
BIK Karlskoga - Vita Hästen: 4-1 (0-0,0-1,4-0)
0-1, Wilhelm Westlund (Lögdal)
1-1, Ricard Blidstrand (Lihagen, Rommel)
2-1, Juliuz Persson (Thorell, Parkkonen)
3-1, Gustaf Thorell (Mattsson, Persson)
4-1, Axel Lindström
Skott: 24-26 (6-6,9-7,9-13)
Utvisningsminuter: 6-6
Publik: 2604 (Nobelhallen, Karlskoga)
_Avslutningsvis vill vi tacka alla tillresta supportrar som stöttade laget på plats i Nobelhallen ikväll! _