"Det känns tryggt"

10 februari 2018 16:08

Hemsidan har tagit ett snack med Robin Karlsson, som har haft några händelserika första dagar i sitt nya lag.


Det är snabba svängar i hockey, du slängdes direkt in i hetluften och fick spela i matchen mot BIK Karlskoga, kan du gå igenom lite hur ditt första dygn som Vita Hästen-spelare såg ut?
- Ja precis ibland går det snabbt, jag kom ner till Norrköping på torsdagsmorgonen, träffade alla i laget , tränade både is och fys sen efter åkte jag till lägenheten där jag ska bo och laddade upp inför matchen mot Karlskoga.
Ofta när man är helt ny i laget får man en ganska undanskymd roll men du fick direkt spela i andrafemman tillsammans med Daniel Josefsson, hur kändes det att direkt få ett sådan chans?
- Det känns jätteroligt tycker jag att få gå in och spela med Josefsson direkt. Han tar hand om mig och snackar mycket och hjälper mig på isen så det känns tryggt och bra.
Tidigare under karriären har du spelat i Hockeyettan som högst, kändes det som ett steg upp att spela i gårdagens match rent tempomässigt?
- Absolut de gör det, det känns som spelet går lite snabbare här och alla är mer skickliga än i Hockeyettan.
Du kommer senast från spel i Väsby, hur skulle du summera säsongen fram tills det stod klart att du skulle komma hit?
- Jag tycker att jag började säsongen i Väsby lite sådär faktiskt, jag känner att jag inte kom upp i den nivån jag vet att jag kan spela i. Men ju längre säsongen gick desto bättre tycker jag att de gick för mig. Framför allt i Allettan där jag tycker att matcherna blir roligare när de är högre och bättre tempo än i östra serien som vi spelade i innan jul.
Vad bidrog till att du valde att fortsätta säsongen i just Vita Hästen?
- När jag hörde att Vita hästen var intresserade av att jag skulle komma ner och avsluta säsongen här så fanns de ingenting att tveka på. Min målsättning med den här säsongen har hela tiden varit att ta klivet upp till Allsvenskan.
Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
- Jag tycker att jag är en rörlig spelskicklig back.
Imorgon är det dags för en ny viktig bortamatch, den här gången mot Modo. Hur går tankarna inför den matchen?
- Det känns bra tycker jag, vi vann precis en otroligt viktig match borta mot Karlskoga. Det gäller bara att vi går in med samma inställning så kommer vi vinna den här också.
Avslutningsvis, finns det något du vill säga till lagets supportrar?
- Jag träffade några av dom igår på matchen mot Karlskoga och uppskattar deras support och hoppas dom bjuder på en härlig stämning sen i min första hemma match.