Fish: "Allt kändes rätt"

28 april 2018 17:37

Hemsidan har haft en pratstund med lagets senaste nyförvärv, forwarden Christopher Fish.


Först och främst, varmt välkommen till Vita Hästen. Hur känns det nu när det är officiellt att du kommer spela med laget den kommande säsongen?
- Tack så mycket! Det känns väldigt bra och inspirerande.
Det har varit en hel del spekulationer kring flytten från Västervik, kan du berätta lite vad det är som gör att du väljer att fortsätta karriären just här?
- Ja det har ju det, fanns fler lag som var intresserade då brukar det bli skriverier. Varför det blev just Hästen var för dom visade tidigt intresse, jobbade hårt för att få fram en bra lösning och hade en klar bild för hur dom ville använda mig i laget. Allt kändes rätt!
Känner du någon i eller kring Vita Hästen sedan tidigare?
- Jag känner Fornell sedan tidigare från gymnasietiden i Linköping samt Löfqvist såklart som jag spelade med i Västervik.
Du kommer som sagt var senast från spel i Västervik, hur skulle du summera din tid där?
- Det var en bra tid, jag tyckte jag hade en mycket solid säsong med en hög lägsta nivå. Kände att jag tog steg framåt i mitt spel på alla positioner men känner att jag har flera steg kvar att ta och att jag fortfarande har mina bästa säsonger framför mig. Börjar med denna som kommer!
Hur skulle du beskriva dig själv som spelare, vilka är dina främsta styrkor ute på isen?
- Skulle beskriva mig själv som ganska allround. Spelar både box- och powerplay senaste säsongerna. Styrkor i spelet ligger mycket att jag vinner mina kamper på isen, åker mycket skridskor och skapar mycket lägen offensivt för mig själv och lagkamrater.
De två senaste säsongerna har du fått spela i kvalserien, kan du beskriva lite hur det är känns att gå in i en kvalserie där så mycket står på spel?
- Första gången, med Västerås var väldigt speciellt. En helt ny situation både mentalt och i spelet då man lirar mot skickliga division 1-lag som inte har nått direkt spel, bara kör på. Andra kvalserien blev lättare, visste vad som komma skall och kan såg det mer som slutspelshockey som är det roligaste som finns!
Nu väntar en sommar med mycket träning men även en hel del fritid, har du något speciellt planerat innan försäsongen drar igång på allvar?
- Mycket träning och äta rätt, men framför allt blir jag och min sambo Martina föräldrar för första gången i Juni. Så blir att lära sig hur den lille fungerar i sommar, lär ta våran tid haha.
Avslutningsvis, finns det något du vill säga till lagets supportrar?
- Jag hoppas vi ses i ett kokande Himpa i höst. Oooooooh SITT!
FAKTA: Christopher Fish
Ålder: 25 år
Längd/Vikt: 188cm/92kg
Position: forward
Moderklubb: Stribergs SK
Statistik 2017/18: 62 matcher, 35 poäng (13+22), 56 utvisningsminuter
Meriter: J20 SM-Guld, 52 SHL-matcher, 6 juniorlandskamper
Christopher Fish är fostrad i Stribergs SK men karriären tog fart i Linköping, dit han flyttade 2009. Första säsongen blev det spel i klubbens J18-lag men redan vintern som följde fick han chansen att debutera i SuperElit med J20-laget. Efter en stark höst och vinter 2011 fick han även chansen att spela med klubbens A-lag och säsongen 11/12 blev det totalt fyra inhopp i SHL.

Säsongen 2012/13 blev det ytterligare 29 grundmatcher i LHC men han lånades även ut till Örebro där den allsvenska debuten skedde. Säsongen efter var Fish kvar i Linköping men även den här vintern lånades han ut till en allsvensk klubb (Mora). Sommaren 2014 flyttade han permanent till Dalarna och det blev åtta poäng på 47 matcher den följande säsongen.

Efter en säsong i Mora, där det blev en sjundeplats, var det på nytt dags för forwarden att flytta. Valet föll på Västerås där det skulle bli två händelserika säsonger med både toppar och dalar. Under sin första säsong stod Fish för 17 mål vilket är hans hittills främsta notering på seniornivå, totalt gjorde han 23 poäng och säsongen som följde stod han för lika många poäng men laget tvingades kvala för att försöka hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan. Väl i kvalserien blev det dock bara en fjärdeplats och man åkte därmed ner i Hockeyettan.

Efter säsongen värvades Fish till Västervik och där noterades han för totalt 35 poäng (varav 28 i grundserien). Laget slutade näst sist i grundserien men lyckades sedan rädda säsongen genom att vinna kvalserien. Den 28:e April blev Christopher Fish klar för Vita Hästen och hans kontrakt sträcker sig över säsongen 2018/19, med start den förste Maj.