Jesper Samuelsson: "Man ser väldigt mycket fram emot en ny säsong"

3 april 2020 09:00

Kapten Jesper Samuelsson berättar om säsongen, hur det är att vara kulturbärare och vad som får spelare att trivas och producera.


Kolla in hela intervjun ovan!

Jesper Samuelsson har gått igenom ännu en säsong som frontfigur i Vita Hästen och vi började med att prata om den annorlunda säsongsavslutningen och känslorna inför den.

– Det blir tomt, att man inte får fullfölja hela säsongen med den här gruppen. Man vet att den chansen aldrig kommer tillbaka igen. Vi kom varandra nära och hade riktigt kul på vägen, så det var lite synd.

Tråkigt att inte få visa upp sig i slutspel för supportrarna också?
– Ja, jag tror att många fler hade hittat upp till Himmelstalundshallen när det vankas slutspelshockey, så att missa de matcherna är ruggigt tråkigt, för inramningen hade varit fantastisk.

Om du ser tillbaka på säsongen ändå, hur nöjd är du med lagets insats?
– Framförallt är jag nöjd med den utveckling som vi har genomgått. Det är lätt att glömma att vi hade det lite tufft i början och inte riktigt hittade rätt i vårt spel. Efter tio omgångar ändrade vi ganska mycket och det var häftigt att se utvecklingen med gruppen. Att vi landade på en sjätteplats till slut, det var ju jättebra!