Färjestad-forward helt klar för Vita Hästen

18 april 2016 09:34

Färjestad-forwarden August Gunnarsson är nu helt klar för spela i Vita Hästen kommande säsong.


Gunnarsson, 20, har Örebro som moderklubb, men har senaste fyra säsongerna representerat Färjestad. Senaste säsongen gjorde Gunnarsson 18 SHL-matcher och stod för ett mål. I Färjestads J20 Super Elit-lag gjorde den storväxte right-forwarden 38 poäng på 35 matcher.

– Vita Hästen ska spela en mer fartfylld och fysisk hockey kommande säsong och vi behöver spelare som passar in i den riktiga Vita Hästen-hockeyn. August är en stortalang som har storlek, driv och teknik och kommer bli en positiv överraskning för många. Att som sistaårs-junior få spela 18 SHL-matcher i Färjestad visar vilken klass August håller, menar Sportchef Niklas Czarnecki.

Avtalet gäller säsongen 2016/17 och August kommer ansluta till truppen så snart det är möjligt för att vara med på försäsongsträningen och göra sig hemmastadd i Norrköping.

– Med August signatur har lagbygget kommit en bra bit på väg, men det återstår en del nyckelpositioner som vi jobbar hårt för att tillsätta. Vi har många bra spelare i pipeline och känner att vi ligger bra till tidsmässigt. Utan att gå händelserna i förväg kan jag säga att vi kommer att ha ett lag kommande säsong som sett till talang, skridskoskicklighet och fysik håller högre kvalitet än föregående säsong. Vi bygger laget för att kunna spela riktig Vita Hästen-hockey, avslutar Czarnecki.