Tony Zabel om säsongsavslutningen

16 mars 2020 19:27

Vi tog ett snack med Tony Zabel om säsongsavslutningen, kommande säsong, läget i laget och relationen till fansen.


Tony Zabel sammanfattade sina känslor kring det abrupta sätt som säsongen avslutades på.

– Det blev inte alls som vi hade tänkt oss, det känns lite konstigt faktiskt.

Hur känns det här initiativet med att köpa virtuella biljetter?
– Det känns jätte, jättekul! Jag vaknade upp på morgonen där och såg att flera klubbar hade dragit igång det där och att det blev såpass många som det blev ändå och på så kort tid, det säger ändå att det finns många supportrar i Norrköping som verkligen brinner för det här.

Tony pratade också om sina känslor inför den prestation som laget har stått för under säsongen.

– Det är jättekul att vi har lyckats ta oss hit! Vi har gjort en fantastisk säsong både med de målen vi har satt upp, men jag tycker också att vi har spelat en bra hockey.

Hur ser läget i laget ut just nu, är det många som har åkt hem?
– Nu kommer vi att ägna ett par dagar åt individuella samtal, sen i slutet av veckan kommer vi ledare att utvärdera säsongen ur vårt perspektiv.

De här virtuella matchbiljetterna gör såklart ekonomisk skillnad, men kanske också ger känslan av att man har folk med sig?
– Ja, absolut, men jag tror också att klubben behöver bli bättre på att närma sig supportrarna för att de ska känna att de vill vara med och stötta. En av mina förhoppningar var att vi inte bara ska bygga lag, vi ska ta hand om hela familjen.

När kommer ni att dra igång inför den nya säsongen?
– Det är jättesvårt att säga, jag vet att vi kommer att ha några spelare på kontrakt här alldeles snart och vi kommer att titta mer på våra juniorer, vi hoppas att vi ska kunna trycka upp några till. I mitten av april kanske vi börjar träna fys igen.