Ny huvudtränare i Vita Hästen

20 september 2016 13:28

Vita Hästen kan idag meddela att Jonas Johnson blir klubbens nye huvudtränare från och med idag.


Jonas Johnson, 46, kommer närmast från huvudtränaruppdraget i Varberg i division 1 och har tidigare varit huvudtränare för Frölundas J20 Superelit-lag och även en säsong som assisterande till Stephan ”Lillis” Lundh i Ungerska ligan.

– Jonas är ett framtidsnamn som tränare som vi ser stor potential i. Vi har varit noggranna i rekryteringsprocessen och i utvärderingen av de kandidater som varit aktuella. Där har Jonas utan tvekan varit den bästa kandidaten för oss och vi känner att vi pratar samma språk när det kommer till hockey och ledarskap. Vi är mycket glada att vi nu är överens, kommenterar sportchef Niklas Czarnecki.

Jonas Johnson har även en framstående spelarkarriär bakom sig med nästan 700 SHL-matcher på meritlistan, tre SM-guld och 36 landskamper. Johnson var under flera år kapten i Frölunda.

– Vi har några intensiva veckor bakom oss och gruppen har under den tiden tagit stora kliv framåt i sin utveckling, vi känner att spelet börjar stämma allt bättre och roller börjar sätta sig. Jonas kommer in i klubben vid en bra tidpunkt och vi kommer tillsammans bygga vidare på det vi har, avslutar en nöjd Czarnecki.