PRESSMEDDELANDE 2017-11-28

28 november 2017 08:49

FNs förra general sekreterare Ban Ki-moon startade kampanjen UNiTE To End Violence Against Women 2008 och utnämnde den 25 november till Orange Day -internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor. Den 25 november är också startpunkten för kampanjens 16 dagar långa manifestation 16 Days of Activism. Under vilken våld mot kvinnor belyses på olika sätt. På Orange Day lyser kända byggnader världen över i orange för att ta ställning mot våld mot kvinnor.


I år har Norrköping som stad gått in och stöttat kampanjen. Vattenfallet i Norrköping stoltserar med budskapet ”Orange The World” och lyser upp i orange under Orange Day. Vita Hästen ishockey från Norrköping har tagit fasta på detta och står bakom budskapet om en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. Därför spelar vi i Orange dressar den 29 november under vår hemmamatch mot IK Pantern.

- Vi vill visa att det går att göra skillnad och ta ställning även inom en tuff sport som hockeyn, säger Yvonne Anglesjö, ordförande för Vita Hästen. Det har varit ett fantastiskt engagemang från hela laget och våra spelare tvekade inte en sekund på att ta ställning mot våldet.

- - Vi har flickvänner, döttrar, systrar och mammor, säger Jesper Samuelsson lagkapten i Vita Hästen. Självklart står vi bakom något så viktigt, och att spela i Orange dressar under kampanjen är det minsta vi kan göra.

Den 29 november kan ni se Vita Hästen göra något som ingen annan hockeyklubb tidigare gjort. Ta ställning genom att så långt det går färga hemma arenan i Orange. Vi vill samtidigt uppmana alla att bära något orange på matchen.

- Vi hoppas att vi fyller hallen av engagerade fans och Norrköpingsbor, avslutar Yvonne Anglesjö. Vi tror att vi genom ett tydligt ställningstagande kan påverka och visa att detta är viktigt.

Används bilderna så ska det anges bildbyline: Fotofabriken
För mer information kontakta Yvonne Anglesjö