Kraftsamling Vita Hästen

23 januari 2023 12:00

Efter två utmanade år av pandemi så har vi fått i gång verksamheten igen och har en organisation som varje dag utvecklas till det bättre. Vi har nu även förstärkt organisationen med en ny säljare som aktivt kommer att finnas till hands för våra kunders behov och driva in nya affärer till Vita Hästen.


Kraftsamling Vita Hästen
Vi har fortfarande utmaningar med likviden gällande olika kostnader som vi har tagit med oss in i denna säsong. Självklart måste vi klara detta för att få en bra start inför kommande säsong. Därav behöver vi tillsammans göra vad som krävs för att få en hållbar situation. Dels för att klara av våra leverantörsskulder åtagande för att säkra upp framtiden med slagkraftigt ishockeylag i Hockeyallsvenskan.

Vi upplever att vi har tagit kliv framåt och att vi har bra reletioner och tro på framtiden med våra partners. Vi ser en god möjlighet att fortsätta utvecklas och kunna utöka intäkterna ännu mer.
Vad gäller publikintäkter ser vi en ökning jämfört med tidigare, men inte på de nivåer som vi hade förväntat oss när pandemiåren var avklarade.

Vi upplever en positivare stämning, atmosfär och framtidstro kring Vita Hästen i Norrköping än på många år och är övertygade om att det är något värt att bygga vidare på och som på sikt även kommer generera utökade intäkter. Vi är på rätt väg, men har fortsatt mycket arbete kvar att göra.

Nu står föreningen inför ett viktigt vägval där vi behöver din hjälp, där alternativen är följande:

1. Missa elitlicensen och riskera att komma på obestånd samt rekonstruktion.
2. Fortsätta på inslagen väg och finna finansieringen för spel på den nivå som är vår uppfattning att Vita Hästen hör hemma, nämligen ett lag i Hockeyallsvenskan.

Vår ambition är att fortsätta arbeta efter punkt två. För att uppnå målet är vi beroende av fler finansiärer, ägare, samarbetspartners och stöd från privatpersoner. Vi hoppas att vår ambition och vision med Vita Hästen delas av Norrköping och kommer fortsatt arbeta stenhårt för att uppnå målet, men vi är i behov av hjälp och utveckling.

För att kunna göra det behövs större intäkter för att klara elitlicens, men även i framtiden för att vara ett etablerat lag på den övre halvan, med ekonomisk stabilitet och resurser. Styrelse och klubblednings bedömning är att det kommer krävas utökade intäkter eller tillskott på ca 4 MSEK (utöver den löpande verksamheten) för att nå elitlicensen.

Vi vet att Vita Hästen betyder mycket för Norrköping, både vad gäller vårt A-lag som engagerar och givetvis också vår ungdomsverksamhet där ca 300 barn och ungdomar har en meningsfull fritidssysselsättning. Även här arbetar vi hårt för att bli ännu bättre, mer inkluderande och ytterligare utveckla vår verksamhet för alla barn och ungdomar. I samband med de möten vi haft med våra samarbetspartners har vi upplevt ett fantastiskt engagemang för att vara med och bidra på olika sätt till att klara av den utmaning vi har, men också att bygga ett stabilt och framgångsrikt Vita Hästen över tid. Detta engagemang stärker oss ytterligare och gör oss än mer övertygade om att vi gemensamt med publik, fans och samarbetspartners kan klara detta.

Tillsammans är vi Vita Hästen!

Hur kan företag och privatpersoner då vara med och bidra till Vita Hästen

Det finns många sätt, stora som små – alla lika uppskattade, nedan finner ni några av dem. Privatperson:

Gå på match - Ta med vänner och bekanta på match.

Bli aktieägare Maila [email protected] för mer info.

Elithockey Norrköping Stöd Vita Hästen elithockey (Edition Jacka) 4 995 kr (Modell och utseende kommer presenteras inom kort)

Elithockey Norrköping Stöd Vita Hästen elithockey (Edition Halsduk) 495 kr (Modell och utseende kommer presenteras inom kort)

Gratis Matchen - Bjud Norrköping på Ishockey.

Gåvor och donationer SWISHA till 123 570 33 50, Bankgiro 142-7251, Märk GÅVA.

Företag:

  • Ledarskapsutbildningar Där 80 % av intäkten går till Vita Hästen.
  • Företagsevent Där Vita Hästen ombesörjer både lokal och upplevelse.
  • Elithockey Norrköping Stöd Vita Hästen elithockey (Edition Jacka) 4 995 kr
  • Elithockey Norrköping Stöd Vita Hästen elithockey (Edition Halsduk) 495 kr
  • Gratis Matchen Bjud Norrköping på Ishockey
  • Utöka ditt samarbete med Vita Hästen eller bli samarbetspartner om du inte redan är det.
  • Gåvor och donationer

Kontakta [email protected] för mer information.

Styrelse och klubbledning i Vita Hästen