Inför BIK Karlskoga - Vita Hästen

9 februari 2018 12:34

Ikväll är det dags för grundseriens sista match mot BIK Karlskoga.


Grundserien närmar sig sitt slut men det finns fortfarande många poäng kvar att spela om, något som är extra viktigt för båda lagen i kvällens match. Vita Hästen har haft en positiv trend den senaste tiden men föll i lagets senaste match (0-5 mot Västervik) vilket gör att vi för närvarande ligger elva i tabellen. Några placeringar ner hittar vi kvällens motståndare, men trots att BIK Karlskoga ligger sist finns det positiva tendenser. På de fyra senaste matcherna har laget samlat ihop sju poäng och i onsdagens match mot Modo var man bara en halvminut ifrån att ta hem alla tre poängen mot Modo (man fick nöja sig med en).

– Karlskoga är ett lag som har spelat upp sig på slutet och ett lag som jagar oss så vi måste göra en väldigt bra insats och studsa tillbaka till från Västerviksmatchen. Går vi ut med bra energi och spelar med hög fart och inställning så har vi alla chansar till att vinna, säger Victor Lindman inför kvällens match.

Trots att det skiljer drygt 15 mil mellan Norrköping och Karlskoga så finns det en hel del som förknippar lagen, både i båset och ute på isen. Niklas Czarnecki är numera tränare i BIK men har som bekant haft samma roll i Vita Hästen, precis som Leif Strömberg varit tränare Karlskoga. Även assisterande tränaren Fredrik Eriksson har ett förlutet som spelare i BIK. Hos kvällens motståndare finns det dessutom tre spelare som tidigare dragit på sig hästentröjan.

För att hitta lagens senaste möte får vi gå tillbaka till slutet av december, då vann Vita Hästen med 3-0 efter att Wilhelm Westlund (2) & Jesper Samuelsson gjort mål samtidigt som Pontus Sjögren räddade 22 skott. Senast lagen spelade i Nobelhallen blev det dock vinst för BIK efter att de vänt 0-1 till 4-1 i tredje perioden.

TABELLEN INFÖR KVÄLLENS MATCH
10. Tingsryd, 59 poäng (-9)
11. _Vita Hästen_, 59 poäng (-16)
12. Troja-Ljungby, 56 poäng (-7)
----------------------------------------------------
13. Västervik, 56 poäng (-14)
14. _BIK Karlskoga_, 52 poäng (-29)
BIK KARLSKOGAS POÄNGLIGA
1. Niklas Lihagen, 23 poäng (10+13)
2. Juliuz Persson, 21 poäng (9+12)
3. Gustaf Thorell, 20 poäng (13+7)
VITA HÄSTENS POÄNGLIGA
1. Marcus Eriksson, 36 poäng (4+32)
2. Jesper Samuelsson, 32 poäng (7+25)
3. Rickard Palmberg, 22 poäng (14+8)
_Om man inte har möjlighet att se kvällens match på plats i Nobelhallen så sänds den på Cmore._