Information från styrelsen

27 mars 2020 16:34


Styrelsen för Vita hästen Ishockey AB och HC Vita Hästen har fattat beslut om att korttidspermittera all personal, ledare och spelare. Covid-19 krisen har slagit hårt mot världen och Sverige de senaste veckorna. Förutom oro för människors hälsa har detta också inneburit stora konsekvenser ekonomiskt för många. För att klara överlevnad och hantera den uppkomna situationen har styrelsen fattat beslut om att korttidspermittera alla. Flera klubbar inom ishockeyn har eller kommer att genomföra detta inom kort.

Korttidspermittering kan användas när ett företag drabbas av tillfälliga ekonomiska problem till följd av något oväntat. I praktiken innebär det att anställda går ner i anställning under en period samtidigt som staten går in och ger ekonomiskt stöd. Personalen får behålla en stor del av sin ordinarie lön under permitteringen och företagets personalkostnader minskar. Systemet är till för att företag och organisationer snabbt ska komma igång igen när läget vänder.

Coronakrisen gör att många barn och unga känner en stor oro inför framtiden vilket kan leda till psykisk ohälsa. För oss i klubben är det viktigt att finnas där för varje individ och under den här svåra tiden fortsätta bedriva vår barn- ungdomsverksamhet och vara ett nära stöd enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

För Vita hästen fick säsongen ett plötsligt slut när det vi längtat efter så länge avslutades precis när det hade börjat. Vi vädjar fortsatt om er hjälp att stötta den gemensamma "Kraftsamlingen” i samma anda som hittills för att säkra klubbens kommande säsong och framtid. Tillsammans ska vi klara även detta och se till att Norrköping som idrottsstad har ett slagkraftigt lag i Hockeyallsvenskan samt en bred och utvecklande ungdoms- och juniorhockey. Styrelsen vill rikta ett riktigt stort tack till all personal, ledare, spelare, publik, supportrar, sponsorer och frivilliga under säsongen. Tillsammans ska vi ta oss igenom detta - Var rädda och varandra och ta hand om er så ses vi nästa säsong!

/Styrelsen för Vita Hästen Ishockey AB och HC Vita Hästen