Inför Modo - Vita Hästen

11 februari 2018 12:04

En händelserik vecka rundas av med säsongens fjärde match mot Modo.


Efter en lördag som till stor del spenderades i bussen upp till Örnsköldsvik är det dags för laget att ta sig an Modo för fjärde gången den här säsongen. Lagens senaste möte ägde rum i Himmelstalundshallen den nionde Januari och då vann gästerna med 3-4 efter att Sam Marklund avgjort matchen knappt två minuter in i förlängningen. För att hitta Vita Hästens senaste seger mot Örnsköldsvikslaget får vi gå tillbaka till Oktober då man vann med 3-2 efter att ha vänt på matchen i tredje perioden.

Kvällens motståndare kommer senast från en förlust borta mot Leksand vilket gör att det bara skiljer en poäng mellan lagen, vi hittar Modo på plats sju medan Vita Hästen ligger tia. Hos hemmalaget är det fortsatt Emil Molin som toppar poängligan, med sina 46 poäng är han dessutom poängmässigt bäst i hela Hockeyallsvenskan.

– Vi vann precis en otroligt viktig match borta mot Karlskoga. Det gäller bara att vi går in med samma inställning så kommer vi vinna den här också, säger backen Robin Karlsson som gjorde sin första match i Hästentröjan i 2-4 segern mot Karlskoga.

Vita Hästen kan se tillbaka på en händelserik vecka som inleddes med en tung förlust hemma mot Västervik men som sedan fortsatte med vinsten i Nobelhallen. Trots att man inte är bland de åtta främsta så har laget samlat ihop tolv poäng på de fem senaste matcherna vilket gör att man är seriens formstarkaste lag. Det är något positivt att ta med sig in i kvällens match.

TABELLEN INFÖR KVÄLLENS MATCH
7. Modo, 63 poäng (+11)
8. Södertälje, 63 poäng (-3)
----------------------------------
9. Oskarshamn, 63 poäng (-14)
10. Vita Hästen, 62 poäng (-14)
MODOS POÄNGLIGA
1. Emil Molin, 46 poäng (20+26)
2. Sam Marklund, 32 poäng (12+20)
3. Patrik Karlkvist, 27 poäng (13+14)
VITA HÄSTENS POÄNGLIGA
1. Marcus Eriksson, 39 poäng (5+34)
2. Jesper Samuelsson, 33 poäng (8+25)
3. Rickard Palmberg, 22 poäng (14+8)
LAGENS 3 SENASTE MÖTEN
Vita Hästen - Modo: 3-4 (efter förlängning
Modo - Vita Hästen: 4-2
Vita Hästen - Modo: 3-2
_Om ni inte har möjlighet att se matchen på plats i Örnsköldsvik så sänds den på Cmore. _