Knapp förlust mot Timrå

21 september 2019 01:47

Vita Hästen förlorade efter en heroisk comeback med 3-4.


Period 1

Hemmalaget öppnade starkt och överraskade gästerna med ett par fina anfall. Det tog ett par minuter innan Timrå tog sig i anfallszon och när man gjorde det var Viktor Kokman stabil i mål.

Fem minuter in kom Vita Hästen in i ett bra anfall och avlossade ett riktigt bra skott som Timrås målvakt Victor Brattström fick jobba på. Returen gick ut till Vita Hästen som tog ett nytt farligt avslut men Brattström klarade igen. I samband med situationen fick Timrå en spelare skadad efter en tackling nån meter från sargen i egna vänsterhörnet.

Efter avbrottet skapade Timrå ett bra läge men Kokman räddade efter en snabb sidledsförflyttning.

Timrå hade en stark period efter 7-8 minuter och hemmalaget fick slå ifrån sig. Rätt var det var fick Filip Cruseman chansen att presentera sig när han åkte själv in med pucken i anfallszon och drog på ett skott som Brattström inte hade hade koll på. Efter viss panik kunde Timrå slå undan pucken. I samma situation åkte Timrå på matchens första utvisning för interference efter 7:57. Vita Hästen skapade riktigt bra tryck med flera kvalificerade målchanser men bortalaget lyckades hålla undan.

12:53 uppstod en paus när plexit sprack nere hos Viktor Kokman efter en tackling. Efter några minuters arbete kunde spelet återupptas.

Gästerna fortsatte att föra spelet och Vita Hästen stod upp bra men fick mestadels ägna sig åt att rensa bort pucken.

Med fem minuter kvar kunde Jens Hellgren föra in pucken i gästernas zon och hemmalaget kunde sätta lite tryck och skapa ett par fina chanser med folk på mål. Minuten senare fick Oliver Nordberg ett friläge från blå efter en fin framspelning och försökte prickskjuta in pucken mellan benen på Brattström, som dock höll ihop benskydden och klarade. I sekvensen efteråt hade István Bartalis ett skott på mål som Brattström klarade, dock utan att riktigt ha koll på returen. Situationen utmynnade i lite småbråk som snabbt la sig.

Med en minut kvar av perioden var Marcus Eriksson ytterst nära att frispela en kamrat men pucken fastnade på en Timrå-skridsko. I nästa anfall hade Timrå ett skott från öppet läge som Viktor Kokman klarade.

Skotten slutade 7-11. Timrå hade en stark period i mitten av första akten, men Vita Hästen spelade tight och det kändes snarare som att hemmalaget hade de farligaste chanserna. Powerplayet såg riktigt bra ut.

Period 2

Andra perioden var bara 10 sekunder gammal när Timrå kunde trycka in 0-1 genom Albin Lundin.

Minuten senare kunde Oliver Nordberg lura sig in framför gästernas mål med pucken, gjorde en fin dragning men Brattström klarade. Timrå tvingades dock fälla Nordberg och Vita Hästen fick ytterligare ett power play. Även denna gång kunde man skapa riktigt fint tryck med kvalificerade målchanser. Timrå slog ut pucken och på väg till byte hamnade gästernas Leon Lerebäck i en situation med Christopher Fish som resulterade i en dubbelutvisning för slashing.

Bortalaget förde spelet och Vita Hästen fick ägna mycket tid åt att försvara sig, men man höll sig lugna och anföll när det fanns läge för det. Efter 6:47 åkte gästerna på en ny utvisning för tripping efter att Vita Hästen haft ett missat skott som knappt orkade mot mål, men där Timrås spelare blev tvungen att stoppa hemmalagets anfall med ojusta medel.

Vita Hästen kunde återigen skapa ett bra power play, men efter 7:18 åkte Linus Andersson på en utvisning för hooking och spelet normaliserades något. Arvid Degerstedt stack upp i en fin solorajd och lyckades sånär frispela István Bartalis vid bortre stolpen. Minuten efteråt var Erik Borg ytterst nära att stöta in en passning från Cruseman. Strax efteråt hade Anton Johansson ett gyllene tillfälle men pucken gick precis utanför.

10:27 in åkte Oliver Nordberg på en utvisning för holding the stick. Timrå skapade tryck och efter 11:36 kunde man trycka in pucken efter en situation som var så tilltrasslad att domaren bestämde sig för att videogranska målet. Bedömningen blev att målet godkändes och 0-2.

Med 6:21 kvar på klockan tog Kevin Elgestål emot pucken i anfallszon och vände bort Timråbacken, som blev tvungen att dra omkull honom. För första gången hade hemmalaget svårt att få till ett ordnat spel och istället kunde Sebastian Olsson få ett friläge efter lite slarv vid mitten. Skottet tog på Kokman, studsade rakt upp och in i mål, 0-3.

17:37 åkte Rikard Olsén och Sebastian Kaijser på varsin utvisning för roughing. En icing-avblåsning med sex sekunder kvar av peioden blev ödesdiger då Timrå gjorde 0-4 direkt på tekningen. I samband med målet åkte Linus Andersson ut för abuse.

Skotten slutade 7-15. Perioden inleddes ungefär som den första avslutades. Timrå tog dock över spelet och lyckades få med sig målen. Frustrationen steg i takt med perioden och med frustrationen kom en del slarv och Timrå var fruktansvärt effektiva på att utnyttja sina lägen. 0-4 var kanske något mål i överkant.

Period 3

Timrå fick alltså starta den tredje perioden med en spelare mer på isen. Man skapade bra tryck men Vita Hästen stod emot bra och utvisningen renderade inget mål.

Spelet böljade lite fram och tillbaka men efter fem minuter hade Vita Hästen en stark period i Timrås zon och med 5:23 på klockan kunde Jacob Spångberg stänka in 1-4.

Publiken hade knappt hunnit sätta sig innan Christopher Fish fick ett friläge efter en fin passning från Jesper Samuelsson och lyckades trycka in 2-4. Målvakten var på pucken men den gled in i mål. Timrå tog i samband med målet timeout.

Efter 11:45 åkte Arvid Degersted ut för hooking och i samma situation åkte Timrås David Westlund ut för tripping. Med 7:30 kvar på klockan åkte Marcus Eriksson runt i anfallszon och tvingade Timrås Filip Westerlund att dra omkull honom. Den avvaktande utvisningen verkställdes i och med att hemmalaget sköt på mål 12:33. Vita Hästen tog timeout i samband med utvisningen.

Vita Hästen skapade återigen ett mycket bra power play och var riktigt nära att få in pucken flera gånger.

Med 3:31 kvar på klockan åkte Timrås Sebastian Kaijser ut efter att ha hookat en försvarare i hemmalagets zon. Vita Hästen plockade ut Viktor Kokman och skapade återigen ett riktigt bra power play och efter 46 sekunder kunde Linus Andersson äntligen utnyttja den massiva pressen och trycka in 3-4.

Hemmalaget fortsatte spela utan målvakt och fortsatte att skapa ett enormt tryck med skott, styrningar och dragningar. Tyvärr rann tiden ut och trots en mäktig avslutning avgick Timrå med alla tre poängen.

Skotten slutade 20-8, totalt 34-34. 2 562 åskådare bjöds på en rejäl resa.


Nästa match är redan på söndag då vi besöker Tingsryd. Pucken släpps 15:00.