Inför Troja/Ljungby - Vita Hästen

6 januari 2018 12:03

I eftermiddag är det dags för säsongens tredje möte mot Troja-Ljungby.


Januari är en intensiv månad med många matcher, efter onsdagens förlust (2-3 efter förlängning) mot Björklöven har det mest handlat om att återhamta sig inför dagens utmaning då nykomlingen Troja-Ljungby står för motståndet. Senast lagen möttes var i slutet av November och då vann Vita Hästen med 3-0, man segrade även i lagens första möte några veckor tidigare men då krävdes det förlängning innan Douglas Lögdal kunde säkra två poäng.

Dagens motståndare kommer senast från en förlust borta mot Modo och har haft en ganska tung första halva på säsongen, nykomlingarna har samlat ihop 40 poäng vilket räcker till en 13:e plats. Å andra sidan har man bara sju poäng upp till åttondeplatsen och det återstår fortfarande många matcher innan vi kan summera grundserien. Vita Hästen ligger för närvarande tia i tabellen, fyra poäng före Troja.

Trojas interna poängliga toppas av Tor Immo och Nikolai Meyer som samlat ihop 20 poäng vardera där den senare är i ensam skytteligaledning med sina tolv fullträffar. Under hösten och inledningen av vintern har Robin Johansson fått ett stort förtroende, inför dagens match har 22-åringen spelat 28 matcher vilket resulterat i en räddningsprocent på 91.81. Vita Hästens poängliga toppas fortsatt av Marcus Eriksson som noterats för 31 poäng på 32 spelade matcher.

Skadeläget hos Vita Hästen har varit ganska oförändrat den senaste tiden men inför dagens match har Victor Lindman gjort fina framsteg och om inget oväntat händer följer han med resten av laget ner till Ljungby. Backen, som anslöt från Västervik inför säsongen, har varit skadad i nio veckor vilket gjort att han bara spelat 15 matcher men nu verkar 22-åringen vara redo att dra på sig matchtröjan igen vilket givetvis är väldigt glädjande.

En annan spelare som ser ut att dra på sig matchtröjan är Nicklas Sjölund, som ansluter från spel i Hockeyettanlaget Väsby där han noterats för 14 poäng på 24 matcher. 20-åringen har tidigare spelat allsvensk hockey i AIK och nu är backen alltså tillbaka i serien.
- Jag har hört mycket, mycket bra om Norrköping och jag känner ju några i laget sedan tidigare, säger Sjölund till Norrköpings tidningar.

Notera att pucken släpps redan 15:15, alltså 45 minuter tidigare än de ordinarie helgmatcherna.